lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wielka Loteria Reader's Digest, czy Wielka ściema
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Wielka Loteria Reader's Digest, czy Wielka ściema

Wielka Loteria Reader's Digest, czy Wielka ściema 7 lata, 1 miesiąc temu #982

• Latarka
  • Wkręcony
  • Grzeczna dziewczynka o anielskim wyglądzie:Djoke:P
Różne firmy próbują na wszelkie sposoby zwabić klientów i omamić ich "wielkimi okazjami". Już po raz któryś moja mama dostała kopertę z kluczykiem, kilkoma kartkami ,których sie nawet czytać nikomu nie chce,metalowym kluczykiem i zdrapką. Za każdym razem w liście zapewniają, że tylko 3% ludzi z każdego województwa dostało "tę wielką szanse na niezwykłą nagrodę". I to dziwne, że aż tyle razy moja mama znalazła się "tym szczęśliwcem". Wątpliwy zaszczyt...Oczywiście ani razu nie odesłaliśmy kuponu, bo uważamy, że to poprostu ściema.

Kto jeszcze dostał tę kopertę z tymi wszystkimi gównami w środku? Czy wierzycie w to? Wogóle co sądzicie o tych "wielkich nagrodach, które same do ciebie przychodzą"?
Los nas osądzi,a życie ukarze...

7 lata, 1 miesiąc temu #19354

• Macio
  • Tubylec
No pewnie :] Moi rodzice kilkanascie razy to dostawali, niestety kilka razy odeslali, a wtedy po raz kolejny otrzymali ze losowanie, itp... "Jesli Pan to odesle, bedzie pan mial mozliwosc dostania szansy kwalifikacji do losowania udzialu w konkursie" Po prostu gowno, nie wiem po co te konkursy sa, skoro tylko szwagier prezesa wygrywa(a no to juz wiemy po co ) Ksiazki sa cienkie, cale readers digest jest chyba po to zeby beke sobie z nich robic, jak na scary movie 3 :] To podobnie jak te audiotele, ktore od niedawna wywoluja takie poruszenie - dzwonia do nas, kaza wcisnac np. gwiazdke, wtedy mozemy sie rozlaczyc a to dalej nalicza, np. 5 minut... i na nasz koszt. Jako rozmowa miedzynarodowa np. przez australie

7 lata, 1 miesiąc temu #19355

• fanuska
  • Tubylec
  • I`m not a number. I`m a FREE MAN!
Też miałam kilka razy wątpliwy zaszczyt podarcia koperty od Reader`s Digest.
To na prawdę dziwne, jak już mówiła Latarka - dostaje kilka osób z województwa. W wakacje znowu byliśmy tymi szcześliwcami. O dziwo szczęśliwa była też moja kumpela i jej dziadkowie... (?)
Najdziwniejsze jest to, że W OG“LE ktoś w to wierzy. Bo skoro Wielka ćciema istnieje, to musi bić jakąś kasę. Dla mnie to absurdalne. Wierzyć w takie bzdury. Ale podobnych "losów na loterii" jest więcej.
Podobne typu rzeczy to "wróżka powie ci, co cie czeka", "schudniesz w miesiąc do 50kg". Wszystko opiera się na głupocie ludzkiej i naiwności.
Lepiej zużywaŚ się, niż rdzewieŚ.
Denis Diderot

7 lata, 1 miesiąc temu #19356

Ooo... juz bardzo długo nie słyszałam o tego typu fajansach no i takich nie dostawałam (o jak mi przykro nie jestem ta wybrana ;( hlip hlip ) jednak pamietam jak byłam mniejsza to i ja i moja babcia (ja mam na myśli tatę) dostaliśmy takie kluczyki i pisało coś tam ze wystarczy tylko kilka rzeczy a wygrasz auto :O no bez sensu od kiedy na ulicach za darmo auta rozdają wybranym ludziom :] to musiało by naprawdę być nienormalne... oczywiście nie reagowali na takie pierdoły, bo po co? :| gdyby dawali rabaty 5% to owszem... ale samochody za jakies 40 tysiaków :|
Najbardziej mnie smieszy tyl;ko głupota niektórych ludzi, którzy ślepo wierzą ze to nie jest fikcja, ze mogą wygrac i za każdym razem wysyłają pierdoły, traca kase a z tego nic nie ma... buu...
Ach... aż Latraka przypomniałaś mi moje dziecinne czasy

7 lata, 1 miesiąc temu #19357

• Gumis
  • Przyspawany
  • Dosc wysoki, ladnooki i do tego baby na mnie leca ;P XD
Widze, ze tak jak u wiekszosci mamusie dostaja wielka wygrana, ktora w rzeczywistosci jest chwytem reklamowym dla naiwniakow :/ Wprawdzie u mnie nikt tego nie odsylal, a jak listonosz te bzdury przyniesie to leca momentalnie do kosza Duzo sie jednak slyszy wlasnie o takich przekretach gdy ktos naiwnie wierzy, ze wlasnie usmiechnelo sie d niego szczescie i np dzwoniac pod 0-700 wygra 10 000 zl, a w rzeczywistosci przychodzi rachunek telefoniczny opiewajacy na sume przewyzszajaca ta nagrode kilka razy :/

6 lata, 11 mies. temu #19358

• Slave
do mnie rowniez przychodzily niejeden raz podobne informacje - albo okazywalo sie, ze wygralem nowiusienkie auto, albo pokazna sumke [ostatnio bylo to okolo 15 tys. zlotych]. problem tkwil w tym, ze musialem zadzwonic pod podany w liscie numer, co pewnie wiazaloby sie z poniesieniem ogromnych wydatkow, przewyzszajacych wartosc nagrody, jak wspominal gumis. oczywiscie telefonu nie wykonalem - gwoli scislosci. imho to zabawa dla naprawde naiwnych ludzi i wspolczuje tym, ktorzy daja sie nabrac - a tacy na pewno sa [i tu zgadzam sie z fanuska], bo firmy wysylajace podobne listy nie robilyby tego zupelnie w ciemno.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.61 sekundy
You are here: Home | Forum