lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Ubezpieczenie samochodu
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Ubezpieczenie samochodu

Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110400

• agatinka
  • Świeżaczek
Widziałam temat dotyczący samochodów więc pomyślałam że w przypadku mojego problemu też ktoś będzie mógł mi pomóc
Otóż będę miała swój pierwszy mój i tylko mój samochodzik bedzie to ford ka rocznik 2001 wiec juz troche używany ale mimo wszystko się ciesze bo będzie tylko mój
Niestety wiążą się z tym pewne koszty a mianowicie będę musiała go ubezpieczyć no i teraz moje pytani co mam wziąć oc (To wiem że jest musowe) ale czy ac nnw też mam brać? czym one tak na prawde sie różnią bo to że ceną to wiem no i gdzie najlepiej sie ubezpieczyć tak żeby było najtaniej

Odp: Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110410

Najtaniej będzie wziąć samo OC. AC jest o tyle dobre, że jak ci ktoś przyrysuje samochód na parkingu lub cegłą w niego rzuci i nie znajdziesz sprawcy to AC pokrywa koszty naprawy. OC pokrywa tylko koszty związane z kolizjami, stluczkami, wypadkami, itp (i to też zależy czy byłas sprawcą czy nie).
A co do firm to trudno powiedzieć, która najlepsza, najsolidniejsza, najtańsza. Ja miałam samochód w PZU, a teraz przeniesiony jest do Hestii bo ma lepsze warunki.

Odp: Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110412

• Ivett
  • Tubylec
Jeśli chodzi o ubezpieczenie to moim zdaniem nie warto inwestować np w PZU, ponieważ są najdrożsi co nie oznacza, że najlepsi.. Ja praktycznie co roku zmieniam ubezpieczyciela, razem z moim doradcą wybieramy tego, który akurat jest najtańszy i ma najlepszą ofertę.

Jeśli chodzi o AC to jest to też fajna sprawa jeśli np nie parkujesz w garażu, bo jeśli ktoś sobie "pożyczy" Twój samochód to w AC masz też ubezpieczenie od kradzieży.

I jeśli nie masz skończonych 25 lat, to mimo wszystko polecam Ci wziąć drugiego współwłaściciela samochodu, kogoś kto ma możliwą ilość zniżek. A dlatego, że osoba, która nie skończyła 25 lat jest uznawana jako "młodociany przestępca" i trzeba doliczyć jeszcze od 40%do 60% zwyżki..

Odp: Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110419

Tak, zgadzam się z tym współwłaścicielem. Mój samochód jest na moja mamę chwilowo i tylko na nią, bo dzięki temu są duże zniżki z racji tego, że ona już parę ładnych lat ubezpiecza swój samochód. Nawet nie opłacało się brać mnie na wspołwłasciciela dlatego, ze dopóki nie skoncze 25 lat to zadne znizki na moje konto (od stazu) nie beda sie zbierały, a w dodatku przez to, ze bym byla tym wspolwlascicielem znizka na oc bylaby mniejsza niz teraz jest.

Zamotałam chyba

Odp: Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110421

• koleszka
  • Świeżaczek
Ja bym Ci polecił wykupienie OC z NNW. Bo samo OC oczywiście jest obowiązkowe a jak masz NNW to jeszcze w razie wypadku to i osoba ubezpieczona (załóżmy że kierująca) i pasażerowie dostaną odszkodowanie w przypadku trwałego uszczerbku na zdrowiu a w takim wypadku zawsze dodatkowa kasa się przydaje. Zresztą za NNW płaci się jakieś nieduże pieniądze.
Co do AC to tak jak ktoś pisał wcześniej że jest to o tyle fajne że w razie jakiejś kolizji dostajesz kase za szkody no i w przypadku kradzieży.
Co do tego ostatniego to trzeba zawsze czytać warunki ubezpieczenia czy AC na pewno jest też od kradzieży.

Odp: Ubezpieczenie samochodu 3 lata, 3 mies. temu #110422

Mój samochód się ostatnio zapalił sam z siebie w trakcie jazdy i nadawał się tylko na złom. Nie miałam AC i nie dostałam ani grosza. I właśnie wtedy przekonałam sie do AC:/

W moim osobistym autku mam OC tylko, AC pewnie nie daliby mi, bo to rocznik 97 a teraz juz nie chca dawac AC starym samochodom.

Jeżeli chodzi o NNW to oczywiscie, jest to przydatne tyle, że jak jest sie ubezpieczonym w zakładzie pracy np ubezpieczeniem grupowym to w razie (tfu tfu) wypadku to odszkodowanie mamy zagwarantowane jakies.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.37 sekundy
You are here: Home | Forum