lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Śmieszne przekręcanie słówek
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Śmieszne przekręcanie słówek

Śmieszne przekręcanie słówek 6 lata, 5 mies. temu #5960

• SuperBasiek
U mnie w chacie to taka moda panuje, że jak leci film czy jakaś reklama w telewizorni to się przekręca słowa by brzmiały śmiesznie albo obleśnie hehehe, np. wczoraj leciała reklama filmu "Ojciec Chrzestny", na co ja wrzasnęłam w pewnym momencie z olśnieniem: OOO, będzie "Ojciec chrzęstny" !!!!

jak lubicie takie przękręcanki to napiszcie co się wam udało przekręcić to naprawdę świetna zabawa .... polecam

Pozdrówki

15.VIII.07r (sprzątane) - annaoj

6 lata, 5 mies. temu #55294

tak, u mnie tez wszyscy przekrecaja, tylko potem czasem jest poblem zeby sobie przypomniec jak wygladal oryginal:)moja babcia nalogowo przekreca, na przyklad:
zadowolniona zamisat zadowolona
pyzdry zamiast pyzy.

i maszyn karabinowy

kiedys byla cala seria dowcipow-gier slownych np.
szał na kortach - kał w szortach

6 lata, 5 mies. temu #55295

• Kaikiii
Każdemu sie zdarzają jakieś pomyłki z których moze wyjść coś całkiem zabawnego. Chyba najlepsze w przekręcaniu wyrazów są dzieci... Gdy byłam mała mówiłam na warzywa - jarzywa, bo mama mówiła raz warzywa raz jarzyny;)
Jajko niespodzianka dla pewnego małego chłopczyka to było jajko pedziałka...
Moja siostra natomiast gdy była mała ogladała bajkę "Pupahondaz" zamiast "Pocahontas"
Dla mojej babci pizza to pica, a narkoman to markoman
Pewnie znacie stwierdzenie w stylu jak dziś pipki ptaszkają, albo trupnąć padem?

6 lata, 4 mies. temu #55296

• tojuzniewiem
Moze są jakies wyrazy, które was szczególnie śmieszą?

Moja kolezanka zawsze na słowo rynna wybuchała smiechem i trudno było sie jej opanowac. moj chłopak znowóż smieje sie ze słowa: "podmyć się".
Ja kiedys miałam ubaw ze słowa kanapka, ale doszłam do wniosku, ze nic w nim smiesznego. Za to bardzo lubie słowo profilaktycznie i lubie go używac.

A czy Wy oprócz wyrazów, ktore was smieszą macie jakies ulubione słowo, które lubicie powtarzac?

6 lata, 4 mies. temu #55297

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
mhhm, mnie w liceum śmieszyła.. wiewiórka nadal lubię to słowo, biedronka też mi sie podoba
('o',)

6 lata, 4 mies. temu #55298

• Eli
  • Przyspawany
  • (oo)~ Świnka po prostu :D
Mnie śmieszą albo dziwią słowa, ktorych nie uzywam czesto. Z racji tego ze moje wlosy nie daja sie czesac nigdy nie myslalam o grzebieniu i jak ktos mowil "grzebien" to mi bylo jakos wesolo Ostatnio cos mowilam na temat jakiegos "syna" - tak dawno nie uzywalam tego slowa ze jakos mi nie pasowalo, powtarzalam sobie "syn" "syn" "syna" itp.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.52 sekundy
You are here: Home | Forum