lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wybitne sceny w filmach
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wybitne sceny w filmach

Wybitne sceny w filmach 4 lata, 7 mies. temu #12417

• Mariska
  • Wkręcony
  • Tak na prawde nigdy do końca nie zna się własnych cech dlatego się nie wypowiadam ;)
Mam nadzieje że zrozumiecie o co mi biega chodzi mi o takie momenty w danym filmie, które najbardziej zapadły Wam w pamięć - scena, dialog, cytat, jakis efekt specjalny, ścieżka dźwiękowa, które sprawiły, że zapamiętaliście na długo oglądany film. Mnie osobiście zapadły w pamięć dialogi doktora Malcolma Crowe-a z jego pacjentem Colem w filmie "Szósty zmysł" (nie cytuję, bo jest ich bardzo dużo).

A co Wam sie najbardziej podobało? Piszcie co i w jakim filmie

4 lata, 7 mies. temu #94899

• Reese
  • Administrator
  • Bloody Root
<font color=#9900CC> A pewnie. Scena samobójstwa Grace w <font color=#CF0069> Arizona Dream </font> Kusturicy. Synchronizacja wystrzału z uderzeniem pioruna z przecudną muzyką w tle... </font>
:* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

4 lata, 6 mies. temu #94900

• tharon
  • Szarak
mam swoją złota dziesiątkę jeśli chodzi o niezapomniane sceny filmowe.... dokładniue wszystkich dziesięciu ne podam, ale postaram sie wygrzebać w pamięci jak najwięcej:>

1. Mały Danny przemierza swoim rowerkiem korytarze hotelu Overlock w filmie "Lśnienie" Kubricka.
2. "Czas Apokalipsy" Copolli, moment kiedy amerykańskie śmigłowce atakują wietnamską wioskę przy wtórze muzyki Wagnera jest poprostu niesamowita... w ogóle wszystkie sceny w tym filmie kiedy widać helikoptery i zachodzące słońce, niesamowite światło, muzyka...eh
3. "Fight Club" ...to większość cytatów, ale samo sedno to: "Jesteśmy niewolnikami w białych koszulach. Reklamy zmuszają nas do pogoni za samochodami i ciuchami.
Wykonujemy prace, których nienawidzimy, aby kupić niepotrzebne nam gówno.
Jesteśmy średnimi dziećmi historii.
Nie mamy celu ani miejsca.
Nie mamy Wielkiej Wojny.
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.
Zostaliśmy wychowani w duchu telewizji, wierząc,
że pewnego dnia będziemy milionerami, bogami ekranu.
Ale tak się nie stanie."
4. Scena gdy Randal McMurphy ("Lot nad kukułczym gniazdem") polewa pacjentów wodą z natrysku...ta mina Nicholsona jest niesamowita:D i końcowa scena... nie zdradze jednak jaka, płakałam na niej jak bóbr
5. Do wzruszających scen dorzucę jeszcze śmierć Mufasy w "Królu Lwie" no bo któż wtedy nie płakał?:>

narazie wszystko, się przypomni to dopiszę:)

3 lata, 9 mies. temu #94901

://youtube.com/watch?v=n53lFmqTVU0&feature=relatedDick & JAne

rozbrajająca scena napadu na salon samochodowy i genialnie dobrany utwór

Odp: Wybitne sceny w filmach 3 lata, 4 mies. temu #109890

• mala1988
  • Świeżaczek
Mi w pamięci zapadły kadry z filmu "Pokuta" a dokładnie te w scenie, gdy Cecilia siedzi przed lustrem. Może się to wydać dość banalne, ale piękne ujęcia.

Odp: Wybitne sceny w filmach 1 rok, 2 mies. temu #114747

• listek
  • Świeżaczek
Dla mnie taką wybitną sceną z filmu jest motyw z "Tańcząc w ciemnościach". Chodzi mi o moment kiedy główna bohaterka zabija swojego sąsiada i odbiera mu swoje pieniądze, które on wcześniej jej ukradł. Jest to przerażająca scena, ale zarazem tak naturalnie zagrana i sfilmowana, że nigdy się jej nie zapomina.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.57 sekundy
You are here: Home | Forum