lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Humor w filmach - co kraj, to obyczaj
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Humor w filmach - co kraj, to obyczaj

Humor w filmach - co kraj, to obyczaj 4 lata, 4 mies. temu #12416

• Mariska
  • Wkręcony
  • Tak na prawde nigdy do końca nie zna się własnych cech dlatego się nie wypowiadam ;)
Jaki rodzaj humoru w filmach najbardziej Wam odpowiada? Wielu ludzi których o to pytałam odpowiedziało, że humor brytyjski - np. Jaś Fasola czy Latający Cyrk Monty Pythona. A co Wy myślicie o tym? I jakie inne rodzaje humoru w filamch Wam sie podobają?

4 lata, 4 mies. temu #94895

Nie przepadam za polskimi komediami, rzadko kiedy uda się nakręcić film, tak by śmieszny był. Nasz humor jest taki "suchy", że się pośmiać nie idzie.

Za Jasiem Fasolą nawet przepadam, kiedyś leciał w tv, to oglądałam. Monty Pythona też znam, ale do gustu mi nie przypadł. Lubię w filmach głupkowaty amerykański humor, mam tu na myśli filmy typu American Pie. Choć tam humorystyczne sceny dotyczą często seksu, co nie każdy musi lubić/tolerować.
Bierz życie takim, jakie jest,
I zmieniaj je i ciągle walcz, przed siebie idź.

4 lata, 4 mies. temu #94896

Mnie się chyba podoba humor brytyjski Szczególnie z serialu "Keeping up appearances". Patricia Routledge wymiata Jaś Fasola bawił mnie jak byłam jeszcze bardzo młoda A Monty Python... w ogóle mnie nie rusza, nie mam pojęcia czemu.
Amerykański też jest o.k, ale to taki troche humor niższych lotów.

4 lata, 4 mies. temu #94897

• magdolec
polski humor, ale starej daty jeszcze mnie rusza. za to filmy, seriale, które powstaja teraz są dla mnie po prostu głupie, humor jest na jedno kopyto i to w ogóle do mnie nie trafia.
brytyjski szczerze uwielbiam. Monty Python to klasyka, chociaż starsi lepiej go rozumieją. moi rodzice mieszkali pare lat w londynie i niektóre oddcinki a dokładniej 'o co w tym dowcipie chodzi' mi tata tłumaczył. Jaś Fasola to typ durnego humoru, ale lubie. mam też słabość do Hotelu Zacisze i obecnie lecącego IT Crowd. te seriale naprawde trzymaja poziom, dobrego brytyjskiego humoru.
co do amerykańskiego to różnie, czasem sie śmieje, czasem nie. nie potrafie tego wytlumaczyć dlaczego głupi jak but Głupi i głupszy bawi mnie do łez a American Pie przyprawia o mdłości.

4 lata, 4 mies. temu #94898

• Nemeth
  • Przyspawany
Ja bardzo lubię stare polskie komedie, wtedy humor trafiał w mój gust. Teraz ciężko...
Strasznie lubię angielski humor: Monty Python, "Co ludzie powiedzą", "Allo Allo" i podobne..
Co do amerykańskiego humoru, to raczej nie. W ogóle nie przepadam za amerykańskimi filmami, są ogłupiające, nie trafiają do mnie.
Ach, co za oszczędność czasu zakochać się od pierwszego wejrzenia!
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.50 sekundy
You are here: Home | Forum