Illustrator (jako program do grafiki wektorowej) i Photoshop (do rastrowej). Oba Adobe, jak i InDesign, który służy mi do składania. Do grafiki trójwymiarowej - 3dstudioMax. Za Corelem nie przepadam.
Bardzo lubię bawić się węzłami, tworzyć ilustracje (również we flashu animacje). Często przezucam je podem do photoshopa, gdzie stosuje różne efekty. czasem to sa fotomontaże. Często też retuszuję zdjęcia lub zmieniam na duotony czy tritony.
Moje avatary sa zawsze mojej roboty. Np. obecny. Ilustracja zrobiona w Illustratorze, zapisana jako jpg, odpalona w photoshopie gdzie dodałam efekty.
Fajna sprawa: grafika komputerowa :]
Moim zdaniem 3dstudio max (5 i 6) to dobre programy do grafiki 3d. Wiadomo- na początku trudno sie połapać, ale jeżeli nauczy się już modelowac, tworzyć tekstury i animowac, to naprawde świetne rzeczy wychodzą. Wiem, że profesjonaliście również z tego programu korzystaja, bo mój wykładowca z WSR, który również wykłada na Akademi Sztuk Pięknych w Wawce na nim pracuje. Ma on swój zespół od animacji, który właśnie na nim pracuje. Nie wiem jak te inne programy, ale chyba 3dsmax jest wart polecenia i zaprzyjaźnienia się :]