lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

PROGRAMY GRAFICZNE
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: PROGRAMY GRAFICZNE

PROGRAMY GRAFICZNE 6 lata, 10 mies. temu #1524

• PaniX
  • Szarak
  • Nikt mnie nie rozumie. Nikt mnie nie zrozumie, nawet ja.
Jaki według was jest najlepszy program graficzny i dlaczego?

Dla mnie obecnie najlepszym jest Adobe Photoshop 7.0, bo ten akurat mam. Nowsza wersja pewnie jest jeszcze lepsza i doskonalsza, ale tego nie mogę potwierdzić, bo przyznam się, że nie wiem.
Paint Shop Pro 7 też jest niezły, ale miałam go bardzo krótko. Na Corelu Draw byłam kilka razy w szkole i muszę stwierdzić, że się waham między Photoshopem a Corelem. W Corelu bardzo mi się podoba samouczek, bo to pomaga na początku. Z programów graficznych miałam jeszcze AcDesign czy jakoś tak i Gimp, ale to drugie raczej nie przypadło mi zbytnio do gustu.

Jakie jest wasze zdanie? A może znacie jakieś mniej znane programy, ale dorównujące tym znanym?
<i>"Serce ustało, pierś już lodowata,
Ścięły się usta i oczy zawarły;
Na świecie jeszcze, lecz już nie dla świata!
Cóż to za człowiek? - Umarły.</i>
<b>A.Mickiewicz</b>

6 lata, 10 mies. temu #23958

• Lantiek
  • Świeżaczek
Aktualnie od już wielu miesięcy nieprzerwanie używam Adobe Photoshopa 5.0 i bardzo go sobie chwale. Często wspomagam się innymi: Neat Image`m czy nawet Paint`em wykonując drobne czynności. Corel leży na półce, nie używam go.. nie mam takiej potrzeby.

6 lata, 7 mies. temu #23959

• OleX
  • Świeżaczek
ściągam programy graficzne takie jak: corel draw12, lightwave 7, 3ds Max 6 i 7, poser 5 jak myslicie są one dobre? chce sie dowiedzieć jaki jest naprawde dobry do grafy 3d bo niechce sie przyzwyczajać do "gówna" dajcie swoje opinie na temat tych programów 3D co są powyzej przedstawione.. dzięk

6 lata, 5 mies. temu #23960

• okapi
  • Zakorzeniony
  • 7711988
Illustrator (jako program do grafiki wektorowej) i Photoshop (do rastrowej). Oba Adobe, jak i InDesign, który służy mi do składania. Do grafiki trójwymiarowej - 3dstudioMax. Za Corelem nie przepadam.

Bardzo lubię bawić się węzłami, tworzyć ilustracje (również we flashu animacje). Często przezucam je podem do photoshopa, gdzie stosuje różne efekty. czasem to sa fotomontaże. Często też retuszuję zdjęcia lub zmieniam na duotony czy tritony.
Moje avatary sa zawsze mojej roboty. Np. obecny. Ilustracja zrobiona w Illustratorze, zapisana jako jpg, odpalona w photoshopie gdzie dodałam efekty.
Fajna sprawa: grafika komputerowa :]

Moim zdaniem 3dstudio max (5 i 6) to dobre programy do grafiki 3d. Wiadomo- na początku trudno sie połapać, ale jeżeli nauczy się już modelowac, tworzyć tekstury i animowac, to naprawde świetne rzeczy wychodzą. Wiem, że profesjonaliście również z tego programu korzystaja, bo mój wykładowca z WSR, który również wykłada na Akademi Sztuk Pięknych w Wawce na nim pracuje. Ma on swój zespół od animacji, który właśnie na nim pracuje. Nie wiem jak te inne programy, ale chyba 3dsmax jest wart polecenia i zaprzyjaźnienia się :]

6 lata, 4 mies. temu #23961

• joko
  • Wkręcony
hej mam pytanko mam bardzo fajne zdjecie ktore chcialabym troszke podretuszowac ale niezbyt wiem jak mam to zrobic w photoshopie bo mam wylacznie angielska wersje i gubie sie tam czy moge ktos mi polecic skad moge sciagnac wersje polska??

6 lata, 4 mies. temu #23962

• Kaikiii
Photo shop to program dla bardziej wtajemniczonych grafików. Szczególnie jezeli masz wersję angielską. Nie znam strony z spolszczeniem, ale moge ci polecić bardzo fajny i łatwy w obsłudze program do retuszu zdjec. PHOTO IMPRESSION 3. Program mam po angielsku ale barrdzo łatwo sie w nim połapać. wpisz sobie w googlach i ściągniesz z jakiejś stronki.
PHOTO SHOP to swietny program, w którym jest na prawdę dużo opcji. Jednak jest cieżki w obsłudze. I potrzeba czasu by pojac w nim wszystkie opcje.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.55 sekundy
You are here: Home | Forum