lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Szukam księżki o...
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Szukam księżki o...

Szukam księżki o... 4 lata, 6 mies. temu #13329

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
W tym temacie można prosić o wskazanie danych pozycji książkowych
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec

4 lata, 6 mies. temu #107927

• zsrr
  • Zakorzeniony
a znacie moze jakies ksiazki w styli J.L. wisniewskiego??
bardzo lubie go czytac i chetnie przeczytalabym cos podobnego innego autora:)

4 lata, 2 mies. temu #107928

• panna żabka
  • Przyspawany
  • bullshit artist
Jeżeli, któraś z was zna książkę, która nie jest pozycją "naukową" a porusza problem homoseksualizmy, np. jest to historia o lesbijcie... to proszę o tytuły.

4 lata, 2 mies. temu #107929

• lisiczka
  • Zakorzeniony
Lubiewo Witkowskiego
Sama nie czytalam bo byl zbyt na topie jak dla mnie ale ze jest o gejach to na pewno.

4 lata, 2 mies. temu #107930

panna żabka napisał:
Jeżeli, któraś z was zna książkę, która nie jest pozycją "naukową" a porusza problem homoseksualizmy, np. jest to historia o lesbijcie... to proszę o tytuły.

Powieści Jeanette Winterson są o lesbijkach. Sama autorka jest lesbijką. Nie są to też takie typowe lesbijskie książki, gdzie opisana jest historia miłości dwojga osób tej samej płci, ale wątek ten przeważa. Nie każdy lubi jej powieści, bo babka trochę nawiedzona jest, ale warto spróbować, żeby wyrobić sobie zdanie. Polecam "Płeć wiśni", "Namiętność", "Nie tylko pomarańcze", "Zapisane na ciele".

P.S. Pisze o babce moją mgr i juz mam jej dosyc;p

Odp: Szukam księżki o... 2 lata, 2 mies. temu #112779

mogę polecić na pewno "Tajemnicę Brokeback Mountain" Annie E. Proulx (swoją drogą film pod tym samym tytułem jest świetny) - genialna opowieść o romansie dwóch mężczyzn, dostępna niemalże "od ręki" na pewno na merlinie (jest tam też krótki fragment książki:-) całkiem fajna jest też książeczka "W rzekę słodką" Patricii Henley. mam nadzieję, że trochę pomogłam (odświeżając temat też;-)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.50 sekundy
You are here: Home | Forum