lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

"Kawaii"-(były)"Mangazyn" -"Anime+" i inne...
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: "Kawaii"-(były)"Mangazyn" -"Anime+" i inne...

"Kawaii"-(były)"​;Mangazyn" -"Anime+" i inne... 6 lata, 11 mies. temu #1247

• dante_art
co sądzicie o o tych czasopismach kawai zmienilo sie wraz ze zmiana redakcji - jak zmienilo sie to widać . Mangazym upadł...dlaczego ? zbyt małe zainteresowanie...czytelnia w empiku i porzyczanie jednego nuemru...czynników bylo wiele. Ale sotanio powstaje tez nowy magazyn
Anime+ to nazwa nowego polskiego magazynu o tematyce M&A oraz japoąskiej popkulturze. Pierwszy numer zostanie wydany 11 marca. Magazyn będzie zawierał: recenzje M&A, erotic corner, ćwiczenia języka japoąskiego, felietony, listy, galerię, opowieści, dwa plakaty oraz działy poświęcone: kinematografii japoąskiej i azjatyckiej, muzyce oraz gadżetom. Jak wcześniej zapowiadano pismo będzie skierowane do starszej grupy odbiorców i wśród autorów tekstów znajdować będą się znane już osoby.

co o tym wszystkim sądzicie?

ps;(pisząc o "nowym" Kawaii nie urzywajcie wulgaryzmów - choć by pasowalo )

6 lata, 11 mies. temu #21796

• Shayla
  • Wkręcony
Nie mogę uzywac wulgaryzmów pisząc o nowym Kawai No wiesz jak tak można... Jak w sumiemożna nazwać to pismo? Że jest dziecinne, naiwne, prostackie i beznadziejne, na dodatek niektóre numery są yakie dziecinne i zalatujące okładką jakby ściągnięte z Barbie. Poprostu Kawai teraz jest skierowane tylko i wyłącznie do najmłodszych, strsi niemaja już czego tam szukać.

Co do Mangazynu, to powiem że był świetny jednak nie wiedziałam o jego wogóle wydaniu. Jakos przez przypadek trafiłam na niego w Empiku potem miałam problemy ze zdobyciem następnych numerów. Ogólnie stwierdzam, żejak Kawai miało pojawic się na rynku to miało swietna reklamę, co do Mangazynu reklamy poprostu nie było, lub była tak znikoma, że na nią nie trafiłam.

Nowe pismo o którym mowisz zapowiada sie bardzo ciekawie, powiedz czy w tych znanych osób redagujących jest gdzieś Mr.Jedi? Jeżeli on do tego przyłożył rękęto pismo napewno będzie strzałem w dziesiątkę. Powiedz mi tylko skąd wiesz o tym piśmie, bo ja znowu nie trafiłam na reklame tego pisma i nic bym nie wiedziała...

6 lata, 11 mies. temu #21797

• dante_art
no...dosc głosnio jest o tym juzod miesiaca...najpierw miałop byc drugie Kawaii ( to znaczy mialuy być dwie wersje - te co aktualnie jest wydawane..czyli komercjalny "szit" i drugie kierowane dla starszych. Obydwa pod szyldem Kawaii) Zmieniono jednak zdanie co do nazwy i tak powstał anime+.

piszę o tym choćby na anime.com.pl albo animesheen.com

6 lata, 11 mies. temu #21798

• Shayla
  • Wkręcony
Nic o tym nie wiem żeby było o tym głośno. Strony sa jak dla moich oczu odstraszające i nie sprawiają wrażenia dobrze zorganizowanych, a informacje na animeshin to poprostu forum. Sorry reklama to nie strony internetowe i fora. Reklama to telewizja i pisma spokrewnione z tematyka a nawet nie spokrewnione. Taka reklama, że ktos coś słyszał to tylko plotki nawet jeżeli prawdziwe nie zasługująna miano reklamy. Jeżeli wiesz coś więcej niż te stronki o reklamie tego pisma to byłabym wdzięczna. niestety nie mam najmniejszej ochoty grzebac po stronie która wali po oczach bałaganem i niemal zapchanie z brakumiejsca, to jest najzwyczajniej nieprzyjemne i męczące.

Pytałam czy z pismem będzie miał coś wspólnego Mr.Jedi, choć słyszałam że on się z interesu wycofał i teraz zajmuje się sprowadzaniem figurek i różnych ciekawostek z Japonii...

6 lata, 11 mies. temu #21799

• dante_art
Shayla napisał:
Nic o tym nie wiem żeby było o tym głośno. Strony sa jak dla moich oczu odstraszające i nie sprawiają wrażenia dobrze zorganizowanych, a informacje na animeshin to poprostu forum. Sorry reklama to nie strony internetowe i fora. Reklama to telewizja i pisma spokrewnione z tematyka a nawet nie spokrewnione. Taka reklama, że ktos coś słyszał to tylko plotki nawet jeżeli prawdziwe nie zasługująna miano reklamy. Jeżeli wiesz coś więcej niż te stronki o reklamie tego pisma to byłabym wdzięczna. niestety nie mam najmniejszej ochoty grzebac po stronie która wali po oczach bałaganem i niemal zapchanie z brakumiejsca, to jest najzwyczajniej nieprzyjemne i męczące.

Pytałam czy z pismem będzie miał coś wspólnego Mr.Jedi, choć słyszałam że on się z interesu wycofał i teraz zajmuje się sprowadzaniem figurek i różnych ciekawostek z Japonii...

to juz twoje oddzielne zdanie...ale gdzie ty widzisz jakieś reklamy w tv odnosnie mango i anime?! O Mangazynie tez niebyło żadnej reklamy a wiadomo o nim bylo też mniej wiecej miesiac przed premierą. Takie portale majaza zadanie informować - i bardzo dobrze siespełaniją. Przy każym newsie jest informacja z kad dane temat ma swoje źródło...i w wypadku anime+ źródlłem była sam redakcja Kawaii i Michio ( red . nacz.). Jesli uwarzasz że to nie jest wiarygodne źódlo...to nie wiem o co chodzi...

Nie mam żadnych informacji co do Jediego - dlatego nie pisalem nic - bo po co robić jakies domysły czy plotki. wszystko sieokarze.

6 lata, 11 mies. temu #21800

• Shayla
  • Wkręcony
Nie mam zbyt czasu, żeby się zagłebiać w temat więc napisze krótko. Kawai miało dobrą reklamę. Po pierwsze reklama w piśmie Shareware, które miało zresztą rubrykę prowadzona przez Jedi o anime. Druga sprawa to trafiłam na reklamę nawet w piśmie z progarmem TV. Promocja pisma na kasetach z Anime, reklama na konwentach, a nawet w TV się reklamowali. Jak nie trafiłeś to widać przeoczyłeś. Co do reklamy Anime+ to poprostu jej nie ma i tyle. Nie pisałam czy strony są wiarygodne, poprostu nie wszyscy fani muszą takie strony oglądać. Mnie jak strona odstrasza to ją omijam i tyle.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.78 sekundy
You are here: Home | Forum