lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

"Harry Potter" - J. K. Rowling
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: "Harry Potter" - J. K. Rowling

"Harry Potter" - J. K. Rowling 6 lata, 3 mies. temu #12400

• fanuska
  • Tubylec
  • I`m not a number. I`m a FREE MAN!
Ja mam i czytałam wszystkie części. Zawsze pochłaniam książkę z zapartym tchem. Potem podzielę się wrażeniami z koleżankami, odstawiam na połkę i koniec historii. Jakoś nie "podniecam" się tym aż tak, zeby wyczekiwać, lecieć do księgarni zaraz po premierze itp. Bedzie to będzie, nie to nie. Jakoś tak nie jestem uzależniona. Co innego było, kiedy wychodziły pierwsze tomy. Wtedy była młodsza i bardziej zafascynowana. Teraz traktuje to jako miła rozrywkę.
Lepiej zużywaŚ się, niż rdzewieŚ.
Denis Diderot

6 lata, 3 mies. temu #94732

• remi007
  • Wkręcony
Harry Potter... Eh... Ja się zaczynam zastanawiać czy to książka dla dzieci? W ostatnich częściach, a w szczególności w Czarze Ognia i dalej [już przeczytałem też "Harry Potter and The Half Blooded Prince"] pojawiają się opisy i sytuacje, które mogły by być ocenzurowane jeżeli chodzi o mnie. Żeby była jasność, całkiem podobała mi się seria, ale nie znaczy to, że nadaje się dla wszystkich. Co o tym sądzicie? BTW: ciekawe, jak to rozwiążą w filmach;)

6 lata, 2 mies. temu #94733

• Lenika
  • Świeżaczek
  • "Jestem ładna, jestem zgrabna, wiotka, słodka i powawbna" Jan Brzechwa "Samochwała" :o)
Jak byłam tochę młodsza, fascynowała mnie ta książka, jak i sam Harry. Jednak nie od razu. Na urodziny dostałam pierwsze dwie części. Wstawiłam je na półkę i tam sobie leżały. Dopiero po pewnym czasie kumpelki, które przeczytały Harry'ego wręcz zmusiły mnie, żebym zrobiła to samo. I przezytałam. Już po pierwszym tomie wpadłam :o) Z niecierpliwością czekałam na kolejne części. Teraz ten zapał minął. Jednak 6 część będę miała na pewno w dzieą premiery, albo jeszcze wcześniej (Tak było z 5 częścią. Miałam dzieą przed ukazaniem się w księgarni).

Wszystkim, którzy nie czytali Harry'ego Pottera gorąco polecam!!!!

6 lata, 2 mies. temu #94734

Wydaje mi się, że nikt nie zauważył sarkazmu autora topiku hehe. Niezłe pierdoły pisze o książce;) Sama czytałam wszystkie części i są świetne. Bardzo ciekawe ale filmy... brak słów... totalne dno... No, może cz3 już jest lepsza od pozostałych, zobaczymy jak bedzie z 4;P

6 lata temu #94735

• Monia:)
  • Świeżaczek
Harry Potter to najlepsza książka jaką ostatnio czytałam. Długo broniłam się przed przeczytaniem jej ale jak zaczęłm to przez miesiąc przeczytałam wszystkie części włącznie z 6! HP pozwala zapomnieć o problemach przenosząc nas w niesamowity, magiczny świat.
Osobiście uważm że od tomu 3 ewentualnie 4 nie nadaje się dla dzieci, jest w nich zbyt dużo tragicznych wydażeą. Nawet ja koącząc tom 5 i 6 ( a mam ponad 20 lat ) ... płakałam jak bóbr....
POLECAM!

6 lata temu #94736

Ja baardzo lubię książki o Harry'm. Hehe baardzo to mało powiedziane. Uważam, że są świetne. A za jakieś dwie godziny i dwadzieścia minut wejdzie część szósta i napewno ją kupię(właściwie to ja już ją przeczytałam, ale warto mięć orginał). Pozdrowionka dla wszystkich Potteromaniaków i nie tylko
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.86 sekundy
You are here: Home | Forum