lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Pomagamy sobie - tematy prezentacji maturalnych z j. polskiego.
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Pomagamy sobie - tematy prezentacji maturalnych z j. polskiego.

Pomagamy sobie - tematy prezentacji maturalnych z j. polskiego. 5 lata, 3 mies. temu #11199

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
Kochani, otwieram temat o tematach prac maturalnych. Możemy sobie wzajemnie pomagać, podsyłać bibliografię, wymieniać się pomysłami.

Proszę tylko pamiętać, iż nie zamieszczamy tutaj ogłoszeą w stylu: napiszę pracę maturalną, czy sprzedam moją prezentację. Nie ten serwis

Proszę także pamiętać, że mamy osobny temat o maturzę i proszę nie dublować tutaj swoich opowieści o stresach przedmaturalnych
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec

5 lata, 3 mies. temu #83438

to może ja zacznę-już wczesniej pisałam w topicu matura jaki mam temat;) ale go tutaj powtorzę:)

"Motyw brzydoty w literaturze i sztuce różnych epok. Analizując i interpretując wybrane utwory, omów sposoby funkcjonowania i przejawiania się brzydoty, a także jej wartościowanie."

narazie nie mam zbyt wiele, poszukałam jedynie cos w Cogito, kilka tytułów książek bylo tam podanych, ale w mojej bibliotece była tylko jedna pozycja, więc za duzo mi to nie pomogło!

bardzo mile widziane wszelkie sugestie;) czekam na Wasze podpowiedzi!
Bierz życie takim, jakie jest,
I zmieniaj je i ciągle walcz, przed siebie idź.

5 lata, 3 mies. temu #83439

• Wanilia
  • Moderator
Powiedz, proszę, co już masz. To też jest ważne. Masz już koncepcję pracy? Plan?

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec

5 lata, 3 mies. temu #83440

• an18
  • Przyspawany
A ja wybrałam omówienie oceny społeczeąstwa polskiego w różnych utworach literackich.Na pierwszy rzut oka to takie wyraziste oceny są w "Lalce" i "Weselu",zastanawiam się czy to wystarczy,czy dodać jakiś trzeci utwór.No i pytanie-jaki?Co o tym sądzicie?

5 lata, 3 mies. temu #83441

• Wanilia
  • Moderator
Możesz spróbować także popracować na "Ludziach bezdomnych" - S. Żeromskiego

Mnóstwo jest utorów, z kórych widzimy obraz społeczeąstwa. Nawet w "Przedwiośniu"

5 lata, 3 mies. temu #83442

• an18
  • Przyspawany
Zastanawiałam się czy by pod to nie podpiąć "Ludzi bezdomnych",ale stwierdziłam,że tam nacisk jest położony bardziej na ukazanie typu bohatera,jednostki.I nie chodzi tutaj o obraz społeczeąstwa,tylko o jego ocenę przez autora.A co do "Przedwiośnia" to się zastanowię jak już przeczytam czyli wkrótce:P Muszę odkurzyć wiedzę z poprzednich epok,może tam coś będzie,chociaż jakoś nie kojarzę.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.68 sekundy
You are here: Home | Forum