lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

AFTY, GRZYBICA - problemy z jamą ustną oraz śliną
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: AFTY, GRZYBICA - problemy z jamą ustną oraz śliną

AFTY, GRZYBICA - problemy z jamą ustną oraz śliną 6 lata, 2 mies. temu #8513

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
czy ktoś cierpi na tą dolegliwość? jak się to leczy? po jakim czasie objawy ustępują?
('o',)

6 lata, 2 mies. temu #70853

• zwierz.aczek
dzieądobry.
pojawia się średnio co miesiąc [w różnych miejscach wewnątrz ust] i siedzi tam troche mniej jak dwa tygodnie.
nie mam pomysłu skąd.
mam w buzi biaałą/szarą coś jakby krostę, ale wklęsłą na środku a na obrzerzach wypukłą. to coś jest prajktycznie płaskie.
no i szczypie okropnie. jest wrażliwe na dotyk, jedzenie i drinki. ;( zupełnie jak otwarta rana.
nie jest to nic twardego ani nie wyczuwam wewnatrz ropy ani innej wydzieliny.
bardzo pomoglo by mi wasze doswiadczenie,
bo na dra waldemara nie ma co liczyc- tak rzadko bywa na forum... prosze pomóżcie mi!

6 lata, 2 mies. temu #70854

• j
Wiem o co ci chodzi, bo tez kiedys mi sie pojawialo. Ja to kojarzylam z ugryzieniem tnz. Jak sobie policzek przygryzalam. Niestety nie znam diagnozy, bo mi to samo przechodzilo.

6 lata, 2 mies. temu #70855

• Manitha
Mi też raz na jakiś czas takie coś się pojawia, szczypie strasznie, nawet podczas dotknięcia językiem. Nie wiem od czego, jakoś nigdy nie zauważyłam żeby była mała a potem się powiększała. Zawsze jak ją wyczuję to jest już sporo, najczęściej w tylnej części gardła. Ja jej nie leczę niczym, ginie sama po kilku dniach, jedyne czego używam to taka masć w maleąkiej tubce, która działa ochronnie. Mam tu na myśli to, ze ta maśc w zetknięciu ze sliną tworzy taką przezroczystą błonkę, ale jak ta maść się nazywa to nie pamietam, musiałabym sprawdzić. Nakładam ją takim patyczkiem do uszu przynajmniej nie szczypie

6 lata, 2 mies. temu #70856

• zwierz.aczek
jesteście wspaniałe. moja krostka wyskakuje przeważnie pod ustami [ale nadal wewnątrz] lub bezpośrednio "na" ale tylko na części która ma stały bezpośredni kontakt ze śliną. no szczypie okropnie.. więcej pomocy!!

6 lata, 2 mies. temu #70857

Ta maść to sachol... no szczypie szczypie ale musi... Mi pojawiło się coś takiego ale przez przygryzienie wewnętrznej części wargi dolnej... :/ zaniedbałam i pojawił się babelek, który nie znikał pod wpływem żadnych maści... wsumie nic nie bolał ale to nic miłego mieć w buzi coś takiego. Poszłam z tym do lekarza i dostałam skierowanie do hirurga z z tamtąd do hirurga stomatologa... oni się tym zajęli... pod skalpel, powstała rana i założyli szwy...bleee w buzi jakieś zielone nitki, które mi wypadły pod wieczór... :/// nieźle nie??poszłam następnego dnia do tego lekazra a on powiedział że jest ok i że ran się będzie goić a zszywał bo bardzo krwawiła:/ dziś mam tylko małą bliznę;) więc radzę nie zaniedbywać takich rzecy. pozdro
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.47 sekundy
You are here: Home | Forum