lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

ANOREKSJA, BULIMIA
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: ANOREKSJA, BULIMIA

ANOREKSJA, BULIMIA 6 lata, 7 mies. temu #7813

Zawsze chcialam zrzucic parę kilogramow. Od roku zdarza mi się wymiotowac. Czasem nachodzi mnie ogromna ochota na jedzenie, wiec kupuję cala torbe jedzenia,opycham się, a pozniej to zwracam. Czy to jest juz bulimia?

6 lata, 7 mies. temu #66110

• multi
  • Wkręcony
tak, to jest bulimia. uważaj, bo możesz doprowadzić swój organizm to kraącowego wyczerpania. poza tym chociażby dentysta może zauważyć, że z Toba coś nie tak. bulimia to nie jest rozwiązanie jeśli chce się schudnąć. najlepiej idz do jakiejś poradni czy dietetyka i odchudzaj sie pod nadzorem. jedzenie torby słodyczy a potem tego zwracanie nie jest ani mądre ani przyjemne. bulimia to choroba- ją się leczy. jak zależy Ci na Twoim zdrowiu, organiźmie, poszukaj pomocy

6 lata, 5 mies. temu #66111

ale bulimia to cos wiecej niz odchudzanie.to jest choroba psychiczna i wynika z problemow z sama soba. na twoim miejscu zglosilabym sie do psychologa. porozmawiac.na pewno pomoze ci rozwiazac twoje problemy,a przy okazji uregulowac laknienie. jezli nie chcesz wybrac tej drogi, to istanieja tez takie specjalne spotkania dla osob z zaburzeniami laknienia.niew iem gdzie, ale u mnie na uczelni wisialo ogloszenie.jak poszperasz dobrze w necie to znjadziesz. i zrob to szybko, zebys sie nie zdazyla wykonczyc.trzymam kciuki.daj znac jak poszlo

6 lata, 3 mies. temu #66112

• Analeo
  • Wkręcony
Witam wszystkich. Chciałaby prosic o pomoc i rade. od 2 lat co 2-3 miesiace robie badania krwi, aby sprawdzić poziom żelaza. Niestety (nawet po stosowaniu preparatow zawierajacych zelazo oraz po stosowaniu odpowiedniej diety) nadal byl niski. Ciągle odczuwam zmęczenie, senność, mam problemy z koncentntracja i pamiecia, a to wszystko bardzo mi przeszkadza w życiu codziennym. Wiele czytalam o tej chorobie i sprawa wydaje sie byc poważna. Chciałabym zwrócić sie do was o pomoc, moze wasze doświadczenie pomoże nie tylko mi Z góry dziękuje. Pozdrowienia

6 lata, 3 mies. temu #66113

• j
Chodzi ci o niski poziom erytrocytow, tak?

Mi jedyne co pomoglo na to to samodzielnie zrobiony soczek z burakow. Bierzesz sobie surowe czerwone buraczki i wrzucasz do sokowirowki i powstaly soczek wypijasz. Ja stosowalam 2 x dziennie po 1 szklance przez tydzien i wyniki wrocily mi do normy.

6 lata, 3 mies. temu #66114

pij herbatke z pokrzywy nie jest smakowita ale pomaga nie trylko "anemikom" cherbatka oczyszcza organizm z toksyn, dziala moczopednie i na przemiane materii, a wczasie okresu zmniejsza krwawienie ja pije codziennie od 4 lat i jestem okazem zdrowia. pozdrawiam
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.53 sekundy
You are here: Home | Forum