lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

OPRYSZCZKA, ZAJADY
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: OPRYSZCZKA, ZAJADY

OPRYSZCZKA, ZAJADY 6 lata, 6 mies. temu #5470

• mimi22
  • Świeżaczek
Mam pytanie od czasu do czasu na twarzy wokół ust pojawiają mi sie ropne , swędzące a za razem bolące wypryski. towarzyszące temu powiekszone węzły chłonne wokół szyji. ból głowy oraz wymioty. Co to jest , jak to się leczy oraz jak temu zapobiec

6 lata, 6 mies. temu #50275

• j
Zapewne to opryszczka. Idz do apteki, poleca ci masc

6 lata, 6 mies. temu #50276

• Madzik23
  • Przyspawany
Podejrzewałabym tez opryszczkę , ja ją mam często na ustach jak przesadze z opalaniem ,powiekszają mi sie wtedy węzły chłonne przyżuchwowe ale nigdy nie mam przy tym wymiotów i bólu głowy.
opryszczka pojawia sie także jak zaatakuje cie wirus opryszczki (podobno taki sam który wywołuje wietrzna ospe) na to jest specjalny krem vratizolin albo zovirax.

Opryszczka wygląda tak: najpierw swedzenie, potem w tym miejscu pojawia sie pęcherzyk z płynem, który już boli, pecherzyk pęka, pojawia sie ranka, która także bardzo boli, potem to juz strupek, który schodzi 2 -3 tygodni. Najczęsciej na ustach ale tez pod nosem i na brodzie.

Jesli to opryszczka to uważaj żeby nikogo tym nie zarazić, nie całuj sie , myj dokładnie ręce zeby nie przeniesc gdzies indziej tego( np do pochwy lub oczu). Najpiej stosuj papierowe reczniki do rąk.

6 lata, 6 mies. temu #50277

• j
zovirax jest najlepszy, ale wszystkie te masci dzialaja jesli zostano uzyte gdy zaczyna swedziec. Potm juz nic nie daja.
A jesli u kogos czesto wystepuje opryszczka to znaczy, ze jest jej nosicielem i moze zarazac innych.

6 lata, 6 mies. temu #50278

• Madzik23
  • Przyspawany
zaraża sie wtedy gdy ma sie ten pecherzyk na ustach a dokładnie chodzi o ten płyn który w nim jest. Jak już jest strupek to znaczy że juz sie wszystko zaczyna goić.

6 lata, 6 mies. temu #50279

• Cherry
  • Szarak
No sluchajcie a ja NIGDY w zyciu nie mialam opryszczki dopoki...nie zaczelam brac tabletek!!:/ zrobila mi sie przy drugim opakowaniu!a najlepsze jest to ze nie mialam sie od kogo zarazic-moj facet tez nie ma ,nikt ze znajomych nie mial..Normalnie masakra!myslalam ze tam zejde! P roponuje polykac rowniez komplex wit B -pomagaja w gojeniu sie opryszczki jak rowniez innych zmian skornych(np ,wypryskow)
Nie bój się próbowac czegos nowego w swoim zyciu-pamietaj to amatorzy zbudowali arke ,a profesjonalisci Titanica..
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.50 sekundy
You are here: Home | Forum