lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

MIESIĄCZKA I WSZYSTKO CO JEJ DOTYCZY
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: MIESIĄCZKA I WSZYSTKO CO JEJ DOTYCZY

MIESIĄCZKA I WSZYSTKO CO JEJ DOTYCZY 6 lata, 6 mies. temu #12835

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
<font color=brown>Długość miesiączki, metody skracania, przesuwania, dolegliwości itp.</font>

<font color=blue>O nieregularnym cyklu oraz braku miesiączki prosze pisać w osobnym, odpowiednim temacie</font>
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec

6 lata, 6 mies. temu #101503

• mart@
  • Świeżaczek
Mam 19 lat i moim problemem jest nieregularna miesiaczka. Pierwsza miesiaczke dostalam kiedy mialam 12 lat. Pojawiala sie co piec, szesc miesiecy. Od okolo 17 roku zycia zaczelam sie leczyc. Bralam hormony: m.in Luteine 50 i Duphaston. Miesiaczki byly raczej skape. Lekarka zalecila mi zrobienie badan na poziom hormonow. Wyniki sa z roku 2003 i sa nastepujace:
LH/ FSH 3.60
TSH III generacji 1.63 mU/l [0.27- 4.20]
FT 17.79 pmol/l [12.0- 22.0]
FSH 7.28 U/l
PROLAKTYNA 237.20 mU/l
ESTRADIAL 248,30 pmol/l

Lekarze ginekolodzy twierdza, ze wyniki sa dobre. Wiele osob namawia mnie abym zasiegnela porady endokrynologa, ale nie wiem czy jest to konieczne. Jeden z lekarzy stwierdzil, ze nie wylecze sie z tego, poniewaz to jest tak jakbym urodzila sie np. bez nogi czy reki. Po prostu mam wade genetyczna. Obecnie nie biore lekarstw od lutego i moja ostatnia miesiaczka byla w lutym. Zastanawia mnie jeszcze jak u mnie jest z dniami nieplodnymi. Czy skoro jajniki ,,nie pracuja" to znaczy ze mam przez caly czas dni nieplodne?? Prosze o pomoc. Co mam dalej robic?? Czy leczyc sie dalej farmakologicznie?? Jesli tak to jak dlugo ?? Prze cale zycie??

Posprzątane - Wanilia

6 lata, 6 mies. temu #101504

• anonim
  • Świeżaczek
jeśli tak długi czas nie masz okresu to masz cykle bezowulacyjne .Pleciłabym jednak pójście do lekarza endokrynologa. Słuchaj, a masz może nietypowe owłosienie? może to zespół policystycznych jajników, co w wiąże się niestety z bezpłodnością... Nie jestem lekarzem, ale w tym wypadku lekarz powinien przepisac ci tabletki w celu uregulowania okresu. No a wyniki wydaja się dobre.

6 lata, 6 mies. temu #101505

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
hmmm, moim zdaniem powinnaś brać tabletki anty na uregulowanie okresu, wtedy wiesz, ze będziesz miała okres a co z dzieckiem w przyszłości? lekarze nic nie mówią na ten temat?
('o',)

6 lata, 6 mies. temu #101506

• mart@
  • Świeżaczek
wlasnie od dzisiaj zaczelam brac anty. lekarze mowia ze niby nie bedzie problemu z zajsciem w ciaze, a ja w przyszlosci bardzo chcialabym miec dzidziusia.cos mi sie jednak wydaje ze troszeczke klamia. mam zamiar isc do endokrynologa, wiec zobaczymy cio ten powie...

6 lata, 6 mies. temu #101507

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
no jak masz takie problemy z nieregularnymi miesiączkami to nie wiem czy to nie problem.... no ale teraz przy tabletkach może jakoś to się unormuje pozdrawiam
('o',)
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.65 sekundy
You are here: Home | Forum