lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

co wyplukuje zelazo z organizmu?
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: co wyplukuje zelazo z organizmu?

co wyplukuje zelazo z organizmu? 2 lata, 5 mies. temu #112289

dziewczyny wiecie, że przy odchudzaniu trzeba łykać witaminy? nikt o tym nie mówi, mnie oświeciła lekarka, jak poszłam, bo ciągle czułam się zmęczona i przygnębiona i nic nie chciało mi sie robic, po prostu nie mialam sily...teraz wiem, że to niedobór żelaza spowodowany dietą!!! a myslalam, ze odchudzam sie lagodnie..pilam przez tydzien Floradix i już troche lepiej sie czuje, nie zamierzam odstawic, bo ten brak energi mnie dobijał, no a poza tym, to preparat jest specjalne dla odchudzajacych i nawet dla wegetarian,nic zwierzęcego ani żadnej chemii, i dobry ma smak..od razu lepiej sie czuje, takze mnie bardzo pomogl, nie myslalam, ze odchudzaniem tak mozna sie zalatwic..nikt o tym nie mowi..a tyle się trabi o suplementach, a one tez podobno wyplukuja witaminy z organizmu!! aha i podobno jakies produkty zywnościowe tez utrudniaja wchlaniania zelaza, wiecie moze jakie to? mleko na pewno.. jak mam ulozyc diete by mi sie to znow nie przytrafilo?

Odp: co wyplukuje zelazo z organizmu? 2 lata, 2 mies. temu #112759

• Kahla
  • Wkręcony
Napoje zawierające kofeinę wypłukują żelazo. Zatem unikamy kawy (pijemy ale bez przesady), coca cola (i tak jest niezdrowa). Mocna herbata - utrudnia wchłanianie żelaza, poza tym nie jest zdrowa.

Odp: co wyplukuje zelazo z organizmu? 1 rok, 12 mies. temu #113412

• akuku
  • Szarak
Najbardziej to chyba kawa i wszelkiego rodzaju produkty kofeinopodobne oraz alkohol. Jak pije się za dużo kawy, to jak najbardziej należy zacząć brać żelazo, jako suplement. No mozna też ograniczyć kawę i będzie po problemie.

Odp: co wyplukuje zelazo z organizmu? 1 rok, 12 mies. temu #113425

• m@rt@
  • Świeżaczek
Popieram akuku Kawa najbardziej wypłukuje żelazo i produkty zawierające znaczna ilośc kofeiny
"Życie z drugim człowiekiem polega na tym, że zaczyna się lubić jego dziwactwa."

Odp: co wyplukuje zelazo z organizmu? 1 rok, 7 mies. temu #113929

• AnulaS
  • Świeżaczek
Najlepsza byłaby kawa z magnezem i żelazem w składzie co by się wypłukało to by się wchłonęło ale tak poważnie to podobno kawa nie tyle wypłukuje nam żelazo i magnez co utrudnia wchłanianie. Zawsze można się wspomóc jakimś suplementem jak się pije za dużo tej kawy.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.59 sekundy
You are here: Home | Forum