lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Pływanie / Basen
(1 przeglądających) (1) Gość
a może trochę ruchu?
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Pływanie / Basen

Pływanie / Basen 5 lata, 11 mies. temu #8811

• Eli
  • Przyspawany
  • (oo)~ Świnka po prostu :D
Każdy wie że pływanie jest bardzo korzystnym sportem Nie tylko poprawia ogólną sprawność fizyczną, ale także zwiększa wydolność serca i płuc, a także odpręża
W artykułach na stronach internetowych czytamy:

"Z pewnością jest wiele dyscyplin sportowych, które można uprawiać amatorsko bez obawy o swoje zdrowie, ale pływanie jest chyba najlepszą i najbezpieczniejszą z nich. Z umiejętnością pływania rodzimy się, ale potem musimy się go uczyć na nowo. Warto jednak to zrobić, bo pływanie ma zbawienny wpływ na nasze ciało."

W tym temacie dyskutujemy o pływaniu, o stylach pływackich, dzielimy się naszymi doświadczeniami, oraz zadajemy pytania na temat pływania

Rozdziewiczam temat ;P i zadaje pierwsze pytanie, skierowane szczególnie do tych, którzy pływaja regularnie. Moje pytanie brzmi nastepujaco: pływam codziennie przez jedna godzinę, w soboty zazwyczaj przez dwie godziny, czy przy tak częstym treningu moje mięśnie ud rozrosną się znacznie? Jestem kobieta, więc wolalabym żeby jednak pozostały w normie tym bardziej że już genetycznie mam uda dośc masywne, w szczególności przedni mięsieą (chodzi mi chyba o miesieą obszerny przysrodkowy)

5 lata, 11 mies. temu #73555

Ja bardzo lubię chodzić na basen. W mojej miejscowości jest basen typowo do pływania oraz duży obiekt wodny typowo rekreacyjny. Czasem jest tak, że mam ochotę popływać a czasem mam ochotę iść odpocząć do sauny więc wybieram basen rekreacyjny. Osobiście nie lubię za bardzo ćwiczeą siłowych typu siłownia. Dużo dziewczyn chodzi na siłownie w celu schudnięcia. Ja, jeśli czuję, że przytyło mi się troszkę tu czy tam to idę na basen i pływam, pływam i jeszcze raz pływam. W szczególnosci kładę nacisk na nogi Na basenie odpoczywam...
Podam jeszcze taki przykładzik... poszłam nie tak dawno z moim pieskiem (duży i silny bokser) na polanę. Pies szalał jak nigdy. Znalazł sobie "świetną" zabawę- biegł gdzieś do przodu, poczym zawracał i biegł w moim kierunku. Przyznam, że w takich momentach nie ufam mu do koąca heh często skeca w ostatnim momencie ale czasem skacze na mnie. No i za którymś tam razem- skoczył i mnie przewrócił ) (oczywiście radoche miał jak nigdy heh )poczułam chrupnięcie w plecach... bolały mnie okropnie kilka ładnych dni. Dopiero basen pomógł mi i teraz nic nie czuję )

5 lata, 9 mies. temu #73556

Wydaje mi się, że pływanie raczej wysmukla sylwetkę niż powoduje jakiś ogromny rozrost mięśni, ale to też chyba zależy od stylu pływania. Częściej jednak u zawodowych pływaków można zauważyć szerokie ramiona niż grube uda.

5 lata, 9 mies. temu #73557

• Eli
  • Przyspawany
Teraz już moge się pochwalić wiedzą, bo pływam prawie codziennie od ponad 2 miesięcy (zwykle godzinkę, w piatki i soboty zwykle 2 godziny). Uda nie stały sie masywniejsze, a co najlepsze straciły w obwodzie 4 cm ) (oczywiście jestem tez na diecie). Ramiona chyba sie nie zwiększyły, moze odrobine, na pewno są silniejsze. Ogólnie polecam pływanie bo to świetna i bardzo odprężająca dyscyplina

5 lata, 6 mies. temu #73558

pływanie to mój ulubiony sport, od dziecka ciągnęło mnie do jezaiora, morza, basenów i wszelkiego rodzaju akwenów wodnych, jako dziecko umiałam już pływać i na plecach, żabką, kraulem i delfinem! niestety w miarę jak dorastałam mój wzrok się zrobił taki kiepski, ze głupio mi było chodzić na basen i się potykać, chodzić przy ścianie czy na czworakach, więc miałam przerwę, ale już od paru lat znów sobie pływam i to dzięki soczewkom kontaktowym, jak dobrze że się na nie zdecydowałam, teraz mogę plumkac się do woli jak ktos ma jakiekolwiek obawy co do pływania w soczewkach to nie ma co się bać, trzeba tylko albo zamykać oczy pod wodą (bo po prostu ogą wypłynać) albo mieć szczelne okularki no i oczywiście wyrzucic po pływaniu soczewki są chyba wynalazkiem, z którym nie potrafiłabym się rozstać i mogę o nich mówić i mówic bez przerwy hehe
"głupia rzecz - miłośŚ...
poznajesz, kochasz, cierpisz...
potem jesteś znudzony albo zdradzony"

5 lata, 6 mies. temu #73559

• Eli
  • Przyspawany
Jamboleo napisał:
jak ktos ma jakiekolwiek obawy co do pływania w soczewkach to nie ma co się bać, trzeba tylko albo zamykać oczy pod wodą (bo po prostu ogą wypłynać) albo mieć szczelne okularki no i oczywiście wyrzucic po pływaniu soczewki są chyba wynalazkiem, z którym nie potrafiłabym się rozstać i mogę o nich mówić i mówic bez przerwy hehe

Ja noszę soczewki i tak jak napisałam powyżej często pływam. Używam okularków i ani kropla nie dostaje się do oczu. No i oczywiście NIE wyrzucam soczewek po korzystaniu z basenu, bo po co ??? Wystarczy opłukać je płynem i luz. No chyba że ktoś nosi jednodniówki to może sobie wyrzucić.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.54 sekundy
You are here: Home | Forum