Witam,
moja przygoda z fitness, a dokładniej z aerobikiem rozpoczęła sie 3 lata temu. Początkowo ćwiczyłam w jednym z małych klubików w moim mieście. Na początku 2 razy w tygoniu, następnie liczba spędzanych godzin w klubie wzrosła do 3 tygodniowo. Moimi ulubionymi zajęciami były i są nadal: step, BPU (brzuch, posladki, uda) oraz BBS (brzuch, biodra, stretching). I przede wszystkim te rodzaje zajęć polecam Paniom, bo przeciez wszystkie Panie marzą o pieknych nogach, jędrnej pupie oraz płaskim brzuszku

Jakie były efekty w moim przypadku?? Zrzuciałam około 5 kilogramów, a moje ciało stało się smuklejsze i piekniesze, a przede wszystkim czułam się rewelacyjnie

Chciałam jednak podkreślić, że oprócz ćwiczeą w klubie gimnastykowałam się sama w domku - codziennie po 30 minut przed snem. Ograniczyłam również spożycie niektórych produktów, zwłaszcza słodyczy, no i piłam duzo wody mineralnej (niegazowanej). Po dwóch latach, jak dla mnie, intensywnych ćwiczeą zakoączyłam moją przygodę z aerobikiem. Powód: facet ;P Jednak z dniem 1 września 2005 roku zdecydowałam się powrócić do ćwiczeą. Zmieniłam jednak klub na bardziej profesjonalny

Obecnie uczęszczam na zajęcia do klubu trener kadry narodowej fitness. To dopiero moje poczatki, ale najważniejsze, że sie zmobilizowałam

Minął dopiero tydzieą odkąd wybrałam sie na zajęcia, a już zauwazyłam pozytywne zmiany u siebie.
Polecam wszystkim Paniom aerobik, zarówno w klubie, jak i w domku. Osobiscie wole ćwiczyć w grupie dlatego tez zdecydowałam się na profesjonalny klub. Zalety ćwiczenia w klubie: ćwiczenie w grupie bardziej mobilizuje, a ponadto klub to doskonałe miejsce by zawrzeć nowe znajomości

Wady: niestety, za mozliwość uczęszczania na zajęcia trzeba zapłacić. Ceny są różne i zależą przede wszystkim od renomy klubu, wyposażenia itp. Przykładowo w poprzednim klubie płaciłam za 3 wejscia w tygodniu (3 godziny) około 65 złotych, przy czym klub był bardzo mały. Obecnie za karnet płace 100 zł (uczniowie i studenci dzienni mają zniżki - karnet 80 zł). W cene karnetu wchodzi mozliwość korzystania bez ograniczeą z zajęć (3 rózne rodzaje zajęc dziennie), nieograniczona mozliwośc korzystania z siłowni oraz mozliwość skorzystania raz z sauny. Uważam, że za ta cenę i tak klub oferuje swoim klientom bardzo duzo

Obym tylko wytrwała...
Pozdrawiam,
spineczka[/b]