lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Kulturystyka - nie tylko dla kulturalnych ludzi
(1 przeglądających) (1) Gość
a może trochę ruchu?
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Kulturystyka - nie tylko dla kulturalnych ludzi

Kulturystyka - nie tylko dla kulturalnych ludzi 6 lata, 11 mies. temu #1301

• Euzebiusz
  • Wkręcony
  • Duzo by tu pisac...ale zakrecony czlek
Witajcie a znajdziecie (czy cos takiego )

Czy ktos z was uczescza na silownie potocznie zwana silka?
Moze ktos ma wieloletnie doswiadczenie a moze sa tez poczatkujacy
Powiedzcie o swoich poczatkach, a moze zapalimy tutaj kogos do pakowania.

Wiec moje poczatki:

2 lata temu kumpel pozyczyl mi 2 hantle 10 kg. Zaczalem dzwigac nie majac bladego pojecia
o podstawach kulturystyki. Pakowalem ile wlezie az przesililem miesnie poniewaz nie
jechalem seriami tylko do bolu tak potwornego ze tracilem czucie w rekach. Myslalem
ze na tym to wszystko polega. Pozniej jakos wpisalem na googlach Kulturystyka i poszperalem w necie
Zajelo mi 2 dni wdrazanie sie w temat kulturystyki.Ulozylem sobie plan na te 2 hantle tak ze teraz jechalem na biceps,triceps a nawet klatke dalem rade tym robic. Po miesiacu zapisalem sie na normalna
silke w miescie i pod okiem instruktora zmagalem sie z zelastwem.Po pol roku natlok obowiazkow sprawil ze musialem zrezygnowac.W ciagu tych polrocznych zmagan z zelastwem przybylem 4kg. na masie (bez wielkiej diety) a w trakcie zjadlem tylko jedna odzywke (nie mylic z koksami!) a byl to MASS XXL z Treca.Napiszcie swoje przygody, moze ktos sie zdjeciem pochwali
A jesli temat nie pozostanie bez odezwu to ...i tak dobrze bo sobie posta nabilem prawda i mam wiecej i jestem fajniejszy niz przedtem.

adjos
Euzebio

6 lata, 11 mies. temu #22093

• Gumis
  • Przyspawany
  • Dosc wysoki, ladnooki i do tego baby na mnie leca ;P XD
A na zdjeciu nie wygladasz na 4 kg wiecej
Ja zaczalem przygode z silownia w wieku 15-16 lat (aktualnie mam cos ponad 20 ;]). Chodzilem w miare regularnie, jakies 2, a czasem jak byly swieta jakies czy wakacje to 3 razy. Nigdy nie mialem takich problemow jak Ty z przesileniem, bo w szkole mialem zajecia na silowni i kazdy dostawal info do przeczytania i plan treningow, ktorego musielismy sie trzymac :] Po pewnym czasie caly rozklad wbil sie do lba i automatycznie wykonaywalo sie to coma sie do zrobienia. Poczatkowo chodzilem na silke dosc regularnie, ale od ok 18-nastki zdarzalo sie zadziej z powodu matury, a nastepnie studiow. Aktualnie w ramach zajec z wf (i czasem jak mam wiecej czasu) zapisalem sie na silownie, ale nie zeby zwiekszac swoja mase (bo po to musialbym chodzic czesciej) tylko utrzymac taka jaka mam, bo poki co mi wystarcz, a moze na wakacjach cos uda sie podbic. Swego czasu zdarzalo mi sie wziac jakies odzywki, ale tylko poczatkowo jak intensywniej cwiczylem. Teraz tylko pozbywam sie zbednych kilogramow, bo nie chce zeby mi bebech obwisl :]

6 lata, 11 mies. temu #22094

• Macin
  • Szarak
Euzebiusz, a ile masz lat... że tak zapytam? 4 kg masy mięśniowej z odżywką to przyznasz, że mało?

Ja w wieku 14 lat... pomyślałem z kolegami że może by zrobić sobie "siłownie", było wolne pomieszczenie, wakacje, dużo czasu. Sprzęt jakiś udało się skołować troche "złomu", jakieś hantelki 2x 3 kg i 2x 6 kg. Wtedy to chodziłem na siłke codziennie, albo prawie codziennie, też nie mając pojęcia co i jak się robi chyba z 4-5 razy w tygodniu klatka (hahaha) Teraz po 2 latach, chodze do troche bardziej profesjonalnej siłowni, ale nie rewelacyjnej, podonie jak Gumiś brak czasu.

P.s
Może pochwalicie się ile bierzecie na klate, ew. ile macie w bicepsie? (przed treningiem)

pozdro
<b>Macin</b>

6 lata, 11 mies. temu #22095

• fiodor69
to chyba nie tylko ja narzekam na brak czasu.. :/

początki- w domu pewnie jak wszyscy. pierwszy raz w życiu wziąłem do rąk hantelki gdy miałem 12 latek :d. również przesiliłem mięśnie- okropny ból, ahh te zakwasy , ale z czasem było co raz lepiej.
w gimnazjum mieliśmy profesjonalna siłke- jakiś atlas + inne urządzenia których nazw nie znam . chodziliśmy tam żadko (3 razy w roku , wf wyglądał- macie piłke, podzielcie się i grajcie). ale gdy jush tam byłem to pakowałem całe 45 minut bez przystanku- wiadomo młody głupi, niedoświadczony ,podniecony etc. no i póxniej znowu miałem zakwasy.
kolejna przygoda z siłownią zaczeła się gdy zaczałem pływac- zawodowo :d ale też tej siłki było malutko :/
ostatnio w 1 klasie lo zapisałem sie do "pako" taki zespół siłowni. (nie jakiś osiedlowy klub spa-rta-kus bylem 2 razy i sie zniechęciłem (jakieś dziwne brzuszki kazali mi robić po których wszystko mnie bolało nigdy nie bralem wspomagaczy!
to by bylo tyle co miałem do powiedznia... podsumowując: żaden ze mnie kulturysta

6 lata, 11 mies. temu #22096

• Kaikiii
Czy jestem pierwszą kobietą w tym dziale? TAK:) Drodzy panowie nie myślcie sobie ze to tylko wasza działka:P Ja chodzę na siłownie raz w tygodniu:P ale dzieą po treningu więc raczej jestem dosć zmęczona i często się obijam:D Ktośtam prosił o wymiary bicepsów:D hehe a mogę bodac inne wymiary:P Trening dla kobiet zdecydowanie różni sieod tego dla mężczyzn przedewszystkim jest mniejszy nacisk na górne partie ciała. Zresztą wiekszosć ćwiczeą jakie poleca sie paniom to ćwiczenia aerobowe. Zrozumiałe kto by chciał mieć kobitę z klatą jak Arni:P

6 lata, 11 mies. temu #22097

• Euzebiusz
  • Wkręcony
  • Duzo by tu pisac...ale zakrecony czlek
Macin mam 19 lat z kawalkiem ale przyznam ze to malo jednak pracowalem w tym okresie dosc ciezko fizycznie (pomagalem ojcu), malo spalem (co ma ogromne znaczenie) i bez diety praktycznie wiec nie osiagnalem wiele.Ale przy mojej dosc szczuplej postawie 4 kg. sie uwidocznily

Kakii (sry jesli przekrecilem nick ) nienawidze przypakowanych kobiet, traca esencje
Ale aeroby i ladne cialko...z mila checia

adjos
Euzebio
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.55 sekundy
You are here: Home | Forum