lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Bieganie
(1 przeglądających) (1) Gość
a może trochę ruchu?

TEMAT: Bieganie

Bieganie 2 lata, 6 mies. temu #111931

• Nanase
  • Świeżaczek
Zaczynam biegać i mam wątpliwości. Mam trochę za dużo w udach i na brzuchu. Czy bieganie pozwoli mi zrzucić zbędny "tłuszczyk".? Czytałam o tym na różnych stronach, ale nie znalazłam odpowiedzi.
Ichido ushinatte shimatte mono wa, nidoto modoru koto wa dekinai.

Odp: Bieganie 2 lata, 6 mies. temu #111938

• Mayla
  • Świeżaczek
Bieganie to dobry sposób na schudnięcie, tylko troszkę obciąża stawy. Ja też zastanawiam się nad bieganiem, ale jakoś brak mi silnej woli. Myślę, że to dobry początek ,w połączeniu może nie tyle z "dietą cud" co zdrowego odżywiania.

Odp: Bieganie 2 lata, 6 mies. temu #111941

• Magda M
  • Moderator
  • McDreamy's Intern
Nanase, bieganie to dobra forma treningu odchudzającego,ale pamiętaj , że żeby zaczęły spalać się tłuszcze wysiłek musi trwać powyżej 1 godziny, dlatego że organizm najpierw czerpie energię z węglowodanów, białek a potem zabiera się za tłuszcze. Najlepiej biegaj rano przed śniadaniem, zanim cokolwiek zjesz. Wtedy ten proces zacznie się wcześniej. Pamiętaj żeby mieć tempo umiarkowane, cyli nie doprowadzać do długu tlenowego. No i oczywiście odpowiednia dieta, bo bez tego, żaden trening nie da efektow. Pozdrawiam..
..jeśli kochać, to wszystko z siebie dać..

Odp: Bieganie 2 lata, 6 mies. temu #112019

• Nanase
  • Świeżaczek
A czy zmaleje mi biust.? Nie jestem pewna czy biegać czy np. ćwiczyć specjalnie dobrane ćwiczenia na odpowiednie partie ciała. Chodzi mi by pozbyć się zbędnego "tłuszczyku" z brzucha i ud. Z reszta się już pogodziłam.

Odp: Bieganie 2 lata, 5 mies. temu #112088

• Mayla
  • Świeżaczek
Rzeczywiście biust może zmienić rozmiar na mniejszy, dlatego na górne partie ciała wypróbowałabym ćwiczenia siłowe - tzn. hantelki, lub pompki
a ja dalej nie mogę sie zmotywować

Odp: Bieganie 2 lata, 4 mies. temu #112379

• Nanase
  • Świeżaczek
Trzymam za Ciebie kciuki, to naprawdę miłe. Ja na razie nie biegam po poza szkoła mam mało czasu, a już niedługo matura, dlatego robię brzuszki i skaczę na skakance, ale o bieganiu myślę na poważnie, kiedy zrobi się trochę mniej pracy w szkole...
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.49 sekundy
You are here: Home | Forum