Witamy, Gość
Proszę zalogować lub zarejestrować się.    Odzyskiwanie haseł

Bieganie
(1 przeglądających) (1) Gość
a może trochę ruchu?
Idź na dółStrona: 1
TEMAT: Bieganie
Bieganie 1 rok temu  
Zaczynam biegać i mam wątpliwości. Mam trochę za dużo w udach i na brzuchu. Czy bieganie pozwoli mi zrzucić zbędny "tłuszczyk".? Czytałam o tym na różnych stronach, ale nie znalazłam odpowiedzi.
Nanase
Świeżaczek
graphgraph
Użytkownik Offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania wiadomości przez anonimowych użytkowników.
Ichido ushinatte shimatte mono wa, nidoto modoru koto wa dekinai.

Odp: Bieganie 1 rok temu  
Bieganie to dobry sposób na schudnięcie, tylko troszkę obciąża stawy. Ja też zastanawiam się nad bieganiem, ale jakoś brak mi silnej woli. Myślę, że to dobry początek ,w połączeniu może nie tyle z "dietą cud" co zdrowego odżywiania.
Mayla
Świeżaczek
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania wiadomości przez anonimowych użytkowników.

Odp: Bieganie 1 rok temu  
Nanase, bieganie to dobra forma treningu odchudzającego,ale pamiętaj , że żeby zaczęły spalać się tłuszcze wysiłek musi trwać powyżej 1 godziny, dlatego że organizm najpierw czerpie energię z węglowodanów, białek a potem zabiera się za tłuszcze. Najlepiej biegaj rano przed śniadaniem, zanim cokolwiek zjesz. Wtedy ten proces zacznie się wcześniej. Pamiętaj żeby mieć tempo umiarkowane, cyli nie doprowadzać do długu tlenowego. No i oczywiście odpowiednia dieta, bo bez tego, żaden trening nie da efektow. Pozdrawiam..
Magda M
McDreamy's Intern
Moderator
graphgraph
..prawda o prawdzie jest taka, że rani, dlatego kłamiemy..

Odp: Bieganie 12 miesięcy temu  
A czy zmaleje mi biust.? Nie jestem pewna czy biegać czy np. ćwiczyć specjalnie dobrane ćwiczenia na odpowiednie partie ciała. Chodzi mi by pozbyć się zbędnego "tłuszczyku" z brzucha i ud. Z reszta się już pogodziłam.
Nanase
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Bieganie 11 miesięcy, 3 tygodni temu  
Rzeczywiście biust może zmienić rozmiar na mniejszy, dlatego na górne partie ciała wypróbowałabym ćwiczenia siłowe - tzn. hantelki, lub pompki
a ja dalej nie mogę sie zmotywować
Mayla
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Bieganie 10 miesięcy, 2 tygodni temu  
Trzymam za Ciebie kciuki, to naprawdę miłe. Ja na razie nie biegam po poza szkoła mam mało czasu, a już niedługo matura, dlatego robię brzuszki i skaczę na skakance, ale o bieganiu myślę na poważnie, kiedy zrobi się trochę mniej pracy w szkole...
Nanase
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Bieganie 4 miesięcy, 3 tygodni temu  
Minęło kilka miesięcy az tyle było potrzeba, żebym sie zmotywowała
biegam dopiero drugi tydzień, staram sie codziennie po 20 minut jak na początek. Bieganie poprzedzam seriami brzuszków i pompek damskich
Mayla
Świeżaczek
graphgraph

Magda M napisał:
[quote]Najlepiej biegaj rano przed śniadaniem, zanim cokolwiek zjesz.quote]

Jeśli chcesz zemdleć i lubisz jak leci ci krew z nosa, to prosze bardzo.

Ja biegam mniej więcej od 3 lat, na bieżni przy boisku.
Dla osób zaczynających bieganie ważne jest, by pierwsze treningi nie były zbyt forsowne. Ja zaczynalam od biegania max. 10-15 minut i byłam już kaput, miałam bardzo słabą kondycję a do tego często mdleje z różnych powodów.
W tej chwili moje treningi trwają od godziny do dwóch. Zaczynam od gimnastyki (ZAWSZE!) rozciągającej mięśnie nóg, żeby nie nabawić się kontuzji, następnie trucht i stopniowe przechodzenie do sprintu.

Jeśli chodzi o efekty, jakie udało mi się uzyskać to przede wszystkim znaczna poprawa kondycji, łatwiejsze zasypianie, ubytku wagi nie zauważyłam, jedynie co to koledzy śmieją się z moich "pudzianowskich łydek".
W całej mojej rodzinie panuje klątwa masywnych ud, z których żadnym sposobem nie da się wygonić tłuszu
Ale krążą pogłoski, że bieganie korzystnie wpływa na uda

Nie zapomnijcie o wodzie, wygodnych butach i gimnastyce przed biegiem!
olkakapolka
Wkręcony
graphgraph
AAA moherki mnie atakują !!!

Droga olkakapolka, nie chodziło mi o bieganie wyczynowe, czy bieganie poprawiające wytrzymałość. Chodziło o bieganie jako formę w zwalczniu i zapobieganiu nadwadze, więc nie mówimy tutaj o jakimś treningu. Przekazuje tylko wiedzę, którą przekazują mi na studiach profesorowie. W takim przypadku najszybciej spalane są tłuszcze. Miałam tez zajęcia z lekkoatletycznych form w zapobieganu nadwadze i otyłości, wszyscy biegali i nikt nie zemdlał.
Pozdrawiam.
Magda M
McDreamy's Intern
Moderator
graphgraph
..prawda o prawdzie jest taka, że rani, dlatego kłamiemy..

Idź do góryStrona: 1
Moderatorzy: Wanilia, Reese, Magda M, artti