lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wizy
(1 przeglądających) (1) Gość
a może trochę ruchu?
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Wizy

Wizy 5 lata, 5 mies. temu #10695

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
czy ktoś kiedyś na tym forum(lub Wasi znajomi) ubiegali się o wize turystyczna do Stanów? siostra mojego Michała będzie niedługo starać się o taką wize. Jak myslicie, jakie ma szanse jeśli: tutaj w Polsce nie pracuje, nie ma swojego mieszkania, nie ma dzieci, za to ma męża... 4 lata przebywającego w USA, oczywiście nielegalnie. ćlub brali w ambasadzie w Paryżu, ale to chyba w tym przypadku nie ma większego znaczenia(chociaz ona nawet dowodu nie wymieniała po tym fakcie). Ja chyba nie za bardzo wierzę, że ona ta wize dostanie. Na rozmowie z konsulem chyba trzeba pokazać jak wielkie więzi ma się związane z Polska, ona ma akurat właściwie żadne(no może jedynie pies). Z mężem nie widziła się od chwili jego wyjazdu, a o wize stara sie, bo chce jechac na wycieczkę i oczywiście czmychnąć z niej. Co o tym myślicie? ma jakieś szanse na spotkanie się z mężem?
('o',)

5 lata, 5 mies. temu #78980

• j
Szczerze...nie ma zadnzch szans.
Ja mialam dosc ciekawe perzpetie z wizami, bo o pierwsza staralam sie majac 14 lat. Chcialam jechac na wakacje do taty, ktorego nie widzalam od 3 roku zycia. Dostalam odmowe z moyliwoscia odwolania. Dopiero po odwolaniu sie przyznano mi wize na 3 lata.
Potem juz nie bzlo wiekszych problemow, bo zawsye wracalam w terminie do Polski. Teraz ciagle mam jeszcze wazna wize w dawno niewaznzm paszporcie.
Ale wracajac do twojej kolezanki...Czarno to widze, ale powinna sprobowac, bo jesli czegos sie nie sprobuje, to sienigdz nie dowie co by bylo gdyby...

5 lata, 5 mies. temu #78981

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
spróbowac to ona na pewno spróbuje, życze jej wszystkiego najlepszego, ale wg mnie jest na przegranej pozycji :/ nawet jeśli pokazałaby wyciąg z konta to miałaby wpłaty w dolarach od męza oczywiście, bo jej przysyła kase, a ona wydaje na ciuchy i kosmetyki, bo jeść przychodzi do nas :/ myślę, ze w jej przypadku nawet zaproszenie by nic nie pomogło. chyba nawet w poniedziałek ma jechać na spotkanie z konsulem
('o',)

5 lata, 5 mies. temu #78982

• Fredka
po pierwsze niech sie nie przyznaje ze ma meza w usa skoro jest nielegalnie - bo nie tylko ona wizy nie dostanie ale i jego wydala. niech sprobuje sobie zalatwic jakis dowod ze peacuje - moze ktos znajomy ja 'zatrudni' tzn wystawi zaswiadczenie ze p[racuje w jego firmie (oczywiscie prawdziwej) i niech zaswiadczy o tym jesliby do niego zadzwonili. szanse sa niewielkie ale moze sie uda. jesli nie powie do kogo jedzie tylko ze na wycieczke moze moze jakis cien nadziei jest... ale czesto nie daja nawet uczniom ktorzy chca jechac na wakacje do rodziny, tak jak w przypadku j, a przeciez raczej logiczne ze uczen wroci... no ale to zalezy na kogo trafi. ja dostalam bez problemu. zapytal mnie tylko do kogo jade (zaproszenie od chrzestnej) i czym sie zajmuje - ja ze sie ucze, on w ktorej klasie (rok przed matura) i bez problemu, nawet zaswiadczen nie pokazywalam

5 lata, 5 mies. temu #78983

• baby80
  • Przyspawany
Nie wyglada to rozowo, ale tak myslalm i moze sprobuje w jakis sposob "wrosnac" korzeniami w Polska, hehe, tzn. np. niech pojdzie na studia (np. turystyczne) - jako startujaca studentka nie bedzie chciala zwiac, a gdyby jeszcze oplacila np. rok z gory i pokazala ze ma juz plany w Polsce to moze troche laskawiej sie spojrza.
pozdrawiam

5 lata, 5 mies. temu #78984

• j
Baby, to jest bardzo dobry pomysł, ale jest ale...
Jeśli ona teraz bedzie sie starać i jej odmówia - będzie sie mogła starać dopiero po roku. A po roku jak przyjdzie z papierami że studiuje, to powiedza jej, że zaczęła studia żeby dostać wizę. niestety oni mają wszystko odnotowane w tych swoich papierach
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.56 sekundy
You are here: Home | Forum