lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

OKULARY, SOCZEWKI, itp.
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: OKULARY, SOCZEWKI, itp.

OKULARY, SOCZEWKI, itp. 6 lata, 3 mies. temu #7058

• Paranoja
  • Przyspawany
  • ..To jest spis myśli moich To jest księga dni moich To jest wyraz uczuć moich To jest obraz bezsilności mojej To jest życie moje.. To jest testament mój.
Witam nie wiem czy dobry dział ale OK. Od wielu wielu lat mam okulary niestety posiadam wrodzoną wadę wzroku no i nic się z tym nie da zrobić. W szkole podstawowej wiadomo jak to dzieci miałam z powodu okularków wiele nieprzyjemnych sytuacji =/ Można powiedzieć że doznałam jakiś uraz bo teraz jakoś się krępuje, wstydzę je nosić. Uważacie że są modne ? Co zrobić by pozbyć się tego dziwnego uczucia =/
"..W szczelinie pełnej zła dusza ma gna i gna.."

Chwila wahania, los bez litości,
światło z zewnątrz nie obejmie wewnętrznych ciemności.
Zginiesz, spacer po linie w mroku,
potrzebny jest most nad rzeką kłopotów.

6 lata, 3 mies. temu #60652

• Manitha
W szkole dzieci bywaja okrutne, ale to tylko i wyłącznie wina rodziców i tego, że nie poświęcili im odpowiedniej ilości uwagi aby to wyjaśnić.
Teraz mamy taki wybór oprawek, że każdy znajdzie coś dla siebie. Możne je dobrać do charakteru, także do okazji a nawet do stroju. Po wyjściu z podstawówki napewno już nikt nie naśmiewa się z okularników, bo nie ma z czego, jedni mają zepsute zęby, inni trądzik a jeszcze inni słaby wzrok.
Ja osobiście nie noszę okularów, bo wzrok mam dobry aczkolwiek żeby przyzwyczaić się do noszenia np. przeciwsłonecznych to ciężko, cały czas widze je na nosie, ale to chyba tylko kwestia czasu, przynajmniej tak mówią ci, którzy nosza na codzieą.

6 lata, 3 mies. temu #60653

• nomenklaturka
  • Wkręcony
  • co tu dużo gadać,zwariowana i tyle :)
Ja niestety tez mam wade wzroku :/ ale nic sie na to nie poradzi,trzeba zyc dalej...Podobnie jak Ty nie lubilam ich nosic,dziwnie sie z nimi czulam a poza tym przeszkadzaly mi we wszytskim.musze dodac ze kiedys prowadzilam bardzo ze tak powiem sportowy tryb zycia...No i w koncu po rozmowie z mama zdecydowalam sie na noszenie soczewek.Nie pamietam dokladnie ile mnie to kosztowalo,bo to bylo dawno,ale z pewnoscia nie zaluje A jesli chodzi o okulary to wydaje mi sie ze nie ma sie czzego wsztydzic,wystarczy dobrac ich ksztalt i kolor do rysow twarzy,do koloru oczu.Do tego wszytskiego dobrac odpowiedni makijaz (jesli sie malujesz) i wygladasz slicznie )

Pozdrawiam... :*
Miłość to dwie dusze w jednym ciele,przyjaźź jedna dusza w dwu ciałach.

6 lata, 3 mies. temu #60654

• Paranoja
  • Przyspawany
  • ..To jest spis myśli moich To jest księga dni moich To jest wyraz uczuć moich To jest obraz bezsilności mojej To jest życie moje.. To jest testament mój.
W tym problem że w moim wypadku soczewki odpadały teraz nie wiem bo dopiero wybiorę się do szpitala do lekarza. Jak wybiorę się to popytam lekarza czy soczewki wchodzą w grę teraz ..
Pozdrówka
"..W szczelinie pełnej zła dusza ma gna i gna.."

Chwila wahania, los bez litości,
światło z zewnątrz nie obejmie wewnętrznych ciemności.
Zginiesz, spacer po linie w mroku,
potrzebny jest most nad rzeką kłopotów.

6 lata, 3 mies. temu #60655

• cichaczyk
  • Przyspawany
  • kocham mojego prosiaczka :o)
ja mam okulary chociaż nie powiem bym je często nosila :/ jakoś tak mi przeszkadzają i oczy mnie bolą. No ale jak ide na spotkanie w sprawi pracy to obowiązkowo zakładam bo wtedy wygladam bardziej poważnie a wybrałam sobie oprawki, które chyba wszystkim by pasowały bo ich nie ma sa tylko szkiełka na drucikach. Bardzo delikatne ale i ładne. A teraz masz taaki wybór oprawek, że szok! dla każdego można coś dobrać i to niekoniecznie za dużą kwotę
('o',)

6 lata, 3 mies. temu #60656

• Tala Kelteel
  • Wkręcony
  • Nazywam się Dori...
Szczerze mówiąc, ja specjalnie przesiaduję tyle pod komputeram, by zepsuć sobie wzrok Zawsze chciałam mieć okulary, bo uważam że są sexi:) Może to wydaje się głupie, ale okulary są naprawdę fajne i możnaby zaryzykować stwierdzenie że są również modne. A co do nieprzyjemnych sytuacji z podstawówki - tak było, jest i zawsze będzie. Dzieci nie rozmieją niektórych rzeczy, więc się naprawdę nie przejmuj
Poznaj siebie, swe mienie. Potem działaj.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.53 sekundy
You are here: Home | Forum