lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TATUAŻE
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: TATUAŻE

TATUAŻE 6 lata, 7 mies. temu #4121

• Lekka
  • Moderator
Zrobiło się ciepło, zrzucamy z siebie ogromne ilości ubraą. Coraz częściej możemy zauważyć obrazy zdobiące ludzkie ciało. Dziewczyny z wytatuowanymi motylkami, różyczkami a facetów ze smokami, jaszczurkami. Nasuwa mi się takie pytanie, czy tatuaż to taka moda? że nie wypada pójść na plaże bez tatuażu, gdyż nie jest się wtedy "cool", czy to po prostu nasze społeczeąstwo dojrzewa do pewnych zmian? Obalamy po kolei mity, że tatuaż powoduje raka, że jest on wykonywany tylko w więzieniach? W mojej prywatnej opinii tatuaż to więcej niż moda to podkreślenie własnej indywidualności, znak, który zostaje na całe życie. Co wy o tym myślicie?
koniecznie wpiszcie się w tym temacie! >

6 lata, 7 mies. temu #37246

• cilri
.. hmm sama ma trzy tatuaze - jestem zadowolona tylko z dwoch:/.. - wiesz.. kiedys to byla moda, teraz jest to cos w rodzaju sposobu na zycie, nie wyroznienia sie w tlumie, bo duzo ludzi ma te cuda na ciele, ale pewnego rodzaju odskocznia od szarosci. bunt mlodziezy... zarowno tatoo jak i kolczyki - w naszym spoleczenstwie, zwlaszcza w mniemaniu starszego pokolenia - to nadal niesmaczne i temat tabu. ale powoli zyskuje coraz wieksza rzesze wielbicieli. ja osobiscie uwielbiam tatuaze i kolczyki. nie jestem zla kobieta, zawsze bylam postrzegana za dobra dziewczynke , a mimo to mam ten nowy symbol naszych czasow na ciele;)

6 lata, 7 mies. temu #37247

ja mam dwie dziary i kocham je!!!!! są to dla mnie nie tylko ozdoby ale także pamiątka , zrobił mi je moj chlopak który juz niestety nie żyje .... są dle mnie naprawde cenne nigdy mi sie nie znudzą ani ich nie usune!

moja mama nie byla zachwycona .... pierwszego tribala zrobilam w wieku 15 lat , uważała ze tatują sie tylko przestepcy i prostytutki, ale juz sie przyzwyczaiła i zmieniła zdanie na temat tych ozdob

6 lata, 7 mies. temu #37248

• magdolec
jak już dziewczyny napisały tatuaż w pewny okresie był modą. nie był już kojarzony z wiezięniem, był ozdobą. pojawiło się wiele studiów tatuażu, powszechnie dostępnym zrobił się popularny. teraz już się unormowało. ja jeszcze nie mogę zdobyć się na zrobienie go. brak czasu, coraz to nowe wydatki. chce jednak go zrobić, podoba mi się taka forma ozdoby. nie będzie duż, prawdopodobnie na kostce. moja mum nie uważa tego za coś potrzebnego, ale poparcie mam u taty;] powiedział, że jak już się ostatecznie zdecyduje to sam zapłaci i weźmie mnie w 'odpowiednie miejsce'. muszę się zastanowić jeszcze nad wzorem. czasem jak przeglądam albumy to wpadają pewne pomysły. mam ciekawy album o Meksyku, cywilizacje i kultura aż do dziś. istna kopalnia wzorów;]

6 lata, 7 mies. temu #37249

ja ma tatoo na kostce :] ogolnie to cała procedura nie boli , kolezakno jak robisz sobie na kostce to przygotuj sie na troche wiecej bólu , jak pojadą ci po kosci trzeba bedzie zacisnać zęby pozdro
aha jeszcze jedno , o tym nie powiedzelismy z tym zabiegiem wiaże sie ryzyko zarazenia np żółtaczką wiec lepiej oddac sie w rece profejonalisty i pilnowac czy przestrzega zasad BHP

6 lata, 7 mies. temu #37250

• magdolec
taka_yedna
a no właśnie- bezpieczeąstwo. nie warto kierować się ceną tylko dobrym stanem studia, poradą znajomych lub ogólną marką zakładu.
właśnie słyszałam, że boli nieco bardziej, ale nie wymyśliłam na razie żadnego zastępczego miejsca. na kostce podoba mi się najbardziej.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.51 sekundy
You are here: Home | Forum