lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

GORSETY
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: GORSETY

GORSETY 6 lata, 8 mies. temu #2636

• hefaj
  • Świeżaczek
Ostatnio przegladalem duzo stron ze starymi zdjeciami z dawnych czasow (poczatki XXw)
Dziewczyny, gorsty w tamtych czasach to bylo cos normalnego - cos jak dzisiaj wysokie obcasy )
Co myslicie o mocno sznurowanych gorsetach z XX w. ?
Nigdy nie widzialem, zeby ktos w czyms takim teraz chodzil, procz jakis sesji zdjeciowych i wybiegow mody.

Myslicie, ze gorsety przyzyja swoja druga mlodosc ?
Czy jest ktos wogule kto mial cos takiego na sobie ?

6 lata, 8 mies. temu #32014

• karlen
mi sie bardzo podobaja gorsety nie sa one indentyczne jak te dawniejsze ale rownie piekne moja znajoma kupila soebie taka rzecz i bardzo ladnie wyglada

6 lata, 8 mies. temu #32015

• Baranek
  • Wkręcony
Pewnie ze grosety miało na sobie ogromne ilosci kobiet,no ale nie te ktore sciskaja tak ze oddychac nie mozna.
GOrsety ostatnio sa bardzo modne ale w uproszczonym wydaniu.
ja takze miałąm na sobie gorset,ale sprawił mi tylko radosc bo łądnie wygladał,ale co do wygody to wiele zastrzezen(przynajmniej do mojego) luzował się i musiała go poprawiac co jakis czas no i bałam sie zeby mi nie spadł.
Łagodna Jak Baranek....

6 lata, 8 mies. temu #32016

• magdolec
kiedyś gorset to była podstawa (dwór francuski, Królowa Margot, te sprawy;). pięknie wyszczuplał oraz podkreślał biust. szybko jednak, w tradycyjnym wydaniu, wypadł z rynku odzieżowego. materiał był strasznie sztywny, konstrukcja wymagała sporo czasu a i wspominane tu 'ściskanie' ciała nie było zbyt przyjemne. odkąd pojawiły się nowe materiały, wygodne trzeba było albo o gorsecie zapomnieć albo go zmodyfikować. postawiono na to drugie i teraz można od czasu do czasu w sklepie go dostać a najbardziej popularny jest w sukni balowej. taki orginalnie robiony gorset dane mi było raz zobaczyć i stwierdzam: coś okropnego;] zdecydowanie stawiam na teraźniejszą wersję, która wcale nie umniejsza jego roli.

6 lata, 8 mies. temu #32017

• Suzi
  • Świeżaczek
Moim zdaniem gorset to cos pieknego, dofdaje wiele szyku i elegancji sama mam jeden c prawda nie wychodze w nim na codzien ale do pracy czesto zakladam go pod zakiet maim zdaniem gorsety sa sexi

6 lata, 8 mies. temu #32018

• cilri
..osobiscie baardzo podobaja mi sie gorsety szczegolnie ta z paskami do ponczoch. mam jeden w domciu niestety zrobil sie za duzy:( powiem szczerze, ze dostanie na siebie dobrze dopasowanego gorsetu graniczy z cudem. niestety oferowane w sprzedazy praktycznie do niczego sie nie nadaja. a uszycie na miare jest dosc drogie. dlatego nie pozostaje nic innego jak patrzenie na wystawe lub na inne kobietki, ktore moga sobie na niego pozwolic.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.53 sekundy
You are here: Home | Forum