lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Co do czego pasuje?
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Co do czego pasuje?

Co do czego pasuje? 6 lata, 9 mies. temu #2139

• Pucia
  • Świeżaczek
Dużo osób ma kłopoty z dobraniem odpowiednich dodatków, badź części garderoby do reszty stroju, a ten problem sprawiają właśnie kolory. Jaki do jakiego, który z którym się "gryzie"itp. Ostatnio usłyszalam, że koloru rajstop nie dobieramy do kurtki, zatem do czego? Czekam na dobre rady i ciekawe pomysły:)

6 lata, 9 mies. temu #26458

• magdolec
jest wiele dodatków. są to torby, buty, biżuteria, rajstopy ale też ozdoby do włosów. jesli chodzi o torby to zapraszam tu: ://www.lekka.pl/forum/fasony,torebek,a,styl,ubioru,,12,1256.html pytasz o rajstopy. nie dobieramy ich do kurtki choćby ze względu na to, że jest to okrycie wierzchnie. powinny być w tonacji kolorystycznej całego ubioru ale może być odwrotnie. jeśli jesteś ubrana stonowanie np. cała w odcieniach brązu to rajstopy mogą być wyraziste np. czerwone. do całości w kolorze czerą ładnie wygląda przełamanie morskim błękitem. w sprawie wzorów: jeśli strój jest 'gładki' to rajstopy moga być wzorzyste. jeśli na bluzce lub spódnicy pojawia się wzór to rajstopy powinny (muszą) być 'gładkie'.
warto pamiętać, że w modzie jest lekki kicz. jak kto woli.

6 lata, 9 mies. temu #26459

• Margot
  • Wkręcony
To sa stare sztuczki np torebke dobieramy zawsze do butów ...wzorzysta kiecka gładkie rajstopy a jak wzorzyste rajtki to gładka kiecka , gładkie spodnie wzorzysta bluzeczka itp. ni emozan mieszać pasków i kratki , groszków i kwiatków bo późnije wyglądasz jak odpustowa marzanna.. nie mozan tez przesadzac z biżuterią i makijazem jeśłi mocn makijaz bez przesady z kolczykami itp... rady starej babci:D

6 lata, 9 mies. temu #26460

• Pucia
  • Świeżaczek
Dziękuję wam dzewczyny

6 lata, 9 mies. temu #26461

• iksa
  • Świeżaczek
ja wiem tylko ze kolor torebki ma sie rownac kolorowi butow...reszta sama jakos przychodzi

znowu piszesz bez potrzeby. jeśli nie znasz się na danej sprawie, to jaki jest sens pisania tego co już wcześniej zostało powiedziane?- magdolec

6 lata, 7 mies. temu #26462

• ewik
  • Szarak
Ja tez mam zawsze ztym problem. Tzn. wiem, ze nie wolno mieszac kwiatkow, kratek, kolek itp. ale jesli chodzi o kolory to tragedia.. Na codzien nosze zazwyczaj dzinsy albo jakies czarne spodnie, bo do tego wszystko pasuje:P Najwiekszy problem mam jak jakas impeza sie szykuje, wtedy jest horror.. I tak jest i tym razem. W przyszla sobote ide na slub mojego kuzyna.. Najchetniej zalozylabym moje ukochane dzinsy, no ale nie wypada.. I tak w koncu znalazlam i kupilam sobie sukienke, ktora mi sie spodobala.. turkusowa.. bez plecow, ale pojawil sie problem z dodatkami.. buty, torebka, bizuteria?? biale, czarne.. ? Nie wspomne juz o makijazu, ktorego na codzien unikam albo uzywam w minimalnych ilosciach:P
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.52 sekundy
You are here: Home | Forum