lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

STRÓJ NA IMPREZĘ /scalony
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: STRÓJ NA IMPREZĘ /scalony

STRÓJ NA IMPREZĘ /scalony 6 lata, 11 mies. temu #1340

• Rybka19
No właśnie - temat wydaje mi się dosyć kontrowersyjny, bo zdania zapewne będą podzielone - zresztą jak wszędzie.
Domyślam się,że będzie wiele osób,które będą przeciwne osobom,które idąc na imprezkę ubierają ( oczywiście chodzi mi o dziewczyny ) krótkie miniówki, bluzeczki z dekoltem oraz buty na szpileczkach.
Jednak według mnie nic zlego w tym nie ma.Skoro dziewczyna,która jest tak ubrana , czuje się dobrze i może normalnie się poruszać,to czemu miałaby się tak nie ubrać?.Na codzien nie chodzi tak ubrana,a gdy przychodzi weekend,to chce ubrać się wystrzałowo, pójść na imprezkę i poszaleć, potaączyć, pobawić się - w koącu cały tydzieą nauki, to koniec tygodnia - należy się jakiś mały relaks,prawda?.
Wiele osób mówi,że dziewczyny " w takich " ( piszę w cudzysłowiu,bo przecież to są normalne ciuchy,co w nich złego? ) strojach to kur** ,które stoją pod latarniami,które sprzedają swoje ciało.

Ale czy taka jest własnie prawda?.
Czy każda dziewczyna,która chce się ładnie ubrać musi być odrazu KLO? ( Kobieta Lekkich Obyczajów? ).

Mam naprawdę wiele koleżanek,które ( tak jak i ja ) idąc na dyskotekę od czasu do czasu lubią się ubrać w jakąś sexowną spódniczkę, bluzeczkę i bucikach na koreczku, czy jest coś w tym złego?.Dodam,że żadna nie jest dziewczyną,która nie szanuje siebie i swojego ciała,a wręcz przeciwnie.Idąc na imprezę idziemy po to, aby się pobawić, spotkać ze znajomymi,odpocząć od codzienności.

Dlatego mnie osobiście denerwuje takie myślenie na temat dziewczyn,które lubią się podobać innym i lubią się w ten sposób ubierać.Nie koniecznie musi chodzić tutaj o zwracanie na siebie uwagę.Są dziewczyny,które o siebie dbają. Makijaż, ładny ubiór - czy to odrazu musi świadczyć o złym prowadzeniu się?.Pewnie,że nie. Nie ma nic złego w dbaniu o swoje ciało, o swój wizerunek.
Myślę,że jest właśnie wiele dziewczyn,które nie potrafią o siebie zadbać i zwrócić na siebie uwagę chłopców i dlatego krytykują ładnie ubrane i zadbane dziewczyny,które w gruncie rzeczy nic złego nie robią, chcą się tylko pobawić - nie mają złych zamiarów, nie chcą oddawać się byle komu - przyszły na dyskotekę aby odpocząć od wszystkiego i spotkać się ze swoimi przyjaciółmi.

Owszem - wiele dziewczyn,które "stoją pod latarnią" ubiera się wlaśnie w ten sposób - krótkie minówki, bluzki z wielkim dekoltem , buty na szpileczkach no i wyzywający makijaż,którego nie sposób niezauważyć.
Jednak nie można w ten sposób traktować wszystkich prawda?.Nie każdy jest taki sam. Wiem,że to taki stereotyp,ale to nieprawda ..

6 lata, 11 mies. temu #22684

• aisha
  • Szarak
Lubię spódniczki (niekoniecznie szerokości paska), ale jestem zgrabna i lubię to podkreślać. No cóż buty na obcasie noszę na codzieą i w zasadzie innych nie posiadam więć siłą rzeczy zawsze można mnie w nich zobaczyć. Co do tych bluzek, to lubię odkryte plecy i ramiona. Tak właśnie chodzę na imprezy. Ubieram się jednak dla siebie. Taki mam styl. Lubię o siebie dbać i lubię wyglądać kobieco.
No dobrze ktoś mnie może postrzegać jako "puszczalską", ale dam sobie gowę uciąć, że to będzie opinia zaniedbanych szarych myszek, albo rozlanych wielorybów, które po prostu czegoś mi zazdroszczą (bosh ale to narcystycznie zabrzmiało :/ ).
Powiedzcie sami, czy o tym kto jaki jest świadczy ubiór czy zachowanie? Jak dla mnie zachowanie!
Damn I feel so good because I'm so bad :]

6 lata, 11 mies. temu #22685

• **Dj_Diablica**
  • Tubylec
  • Mam na imie Agnieszka i mam 16 lat =) Nie będe pisaŚ tutaj nic o sobie bo tak naprawdę jak mnie troszke poznacie to sami ocenicia jaka jestem =] Jedni mogą mnie polubiŚ,a inni nie.Pozdrawiam :* :P
Witam =]

Moim zdaniem każdy na imprezy powinnien ubierać się tak jak lubi :] Tak,aby było mu wygodnie,dobrze się czuł i sam z siebie był zadowolony.
Ja szczerze to wole spodnie,buciki na szpileczce i jakąś ładną bluzeczke Za spódniczkami nie przepadam.Jakoś nie wygodnie się w nich czuje.
Ale nie mam nic do osób,która chcą fajnie wyglądać i ubierają jakąś sexi mini ;]
Każdy ma swój styl i niech się jego trzyma.

aisha napisał:
Powiedzcie sami, czy o tym kto jaki jest świadczy ubiór czy zachowanie?

Na to pytanie odpowiedź jest prosta ;] No jasne,że o tym jaki jest ktoś naprawdę świadczy jego zachowanie. To właśnie po tym inni budują zdanie,opinie o danej osobie. Chociaż zdarzają się takie przypadki,że dziewczyna idzie w któtkiej spódniczce i ludzie odrazu nie znając tej osoby wyrażają o niej negatywne zdanie.

<B>Jednak pamiętajmy - "Nie szata zdobi człowieka"</B>
<br>
<I>...^Życie jest piękne,gdy się żyŚ umie^...</I>

6 lata, 11 mies. temu #22686

• Rybka19
<b>aisha > </b>
Oczywiście,że to jak się ubierasz nie świadczy wcale o tym iż musisz być tzw. " puszczalską ". Ale jak już pisałam - jest wiele osób,które własnie tak oceniają dziewczyny ubrane ładnie, które są zadbane i lubią się podobać - a to wielki błąd.
ćmieszy mnie to.

Co do Twojego pytania, to większość ludzi pytanych : Po czym oceniasz człowieka? . Czy po tym jak jest ubrany czy wtedy kiedy poznasz Jego wnętrze?. Odpowiada ,że po tym jak Go pozna, ale tak naprawdę niewiele osób się do tego właśnie stostuje - widzi dziewczynę w miniówie, na obcasikach i już szepczą między sobą,że to jakaś kur**.
Jak słyszę coś takiego, takie opinie,to dosłownie szlag mnie trafia - sorry za słownictwo,ale tak też jest, nie inaczej.
Aby ocenić człowieka trzeba poznać Jego wnętrze, to co ma w środku,a nie na zewnątrz.

6 lata, 11 mies. temu #22687

• **Dj_Diablica**
  • Tubylec
  • Mam na imie Agnieszka i mam 16 lat =) Nie będe pisaŚ tutaj nic o sobie bo tak naprawdę jak mnie troszke poznacie to sami ocenicia jaka jestem =] Jedni mogą mnie polubiŚ,a inni nie.Pozdrawiam :* :P
<B>Rybka19</B>

No właśnie.Dużo ludzi ocenia człowieka po jego wyglądzie.Bierze pod uwagę pierwsze wrażenie i pod tym względem kształtuje opinie o danej osobie. No i tak nie powinno być...
Człowieka trzeba bardzo dobrze poznać,poznać jego charakter,wnętrze,aby móc cokolwiek o nim myśleć,aby mieć jakiekolwiek zdanie o niej.
No,ale nic na ten temat nie poradzimy.
<br>
<I>...^Życie jest piękne,gdy się żyŚ umie^...</I>

6 lata, 11 mies. temu #22688

• Lekka
  • Moderator
Uważam, że na impreze najlepiej ubrać się wygodnie ... oczywiście to też zależy od miejsca, ludzi, okazji ... Zazwyczaj są to adidaski, spodnie biodrowki i jakaś sexi bluzeczka, ale nie pogardze szpilkami i miniówką. Lubie wyglądać kobieco, pokreślić swoje kształty i kusić z umiarem. Zazwyczaj na domówki jednak wybieram strój, który mniej mi krępuje ruchy Walnąć sie na łóżko, usiąść na podłodze, powygłupiać ... wiadomo jak to jest na takich imprezach.
koniecznie wpiszcie się w tym temacie! >
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.52 sekundy
You are here: Home | Forum