... i wszystko na ten temat. temat szczególnie dla kobiet, które męczyć i dręczyć się muszą depilacją głównie nóg i pach.
jakie środki wg was są najlepsze do depilacji, które polecacie innym paniom, jak często poddajecie się depilacji włosów?
żele/kremy do depilacji - ciężko jest mi im zaufać, zazwyczaj trzeba je na sobie "trzymać" o wiele dłużej niż pisze na opakowaniu, niektóre z nich mają niemiły zapach, nie usuwają wszystkich włosków... poza tym dziwnie czuję się uważając na to, żeby żel nie kapał mi spod pach

osobiście polecam satin care [yy... chyba tak to się nazywa :)] marki gilette. żel duży, niedrogi, a bardzo skuteczny... i w dodatku ślicznie pachnie

podobny jest żel marki veet.
drugą i chyba najskuteczniejszą formą depilacji jest używanie depilatora. wyrywanie włosków z cebulkami boli, jednak z czasem taki zabieg wykonujemy coraz rzadziej, bo efekt gładkich nóg utrzymuje się coraz dłużej

najnowsze modele depilatorów elektrycznych są wyposażone w specjalne nakładki, tzw. "golarki", które mają na celu skrócić minimalnie włosy, co daje nam efekt taki jak po goleniu maszynką - to dobra alternatywa dla wszystkich paą nie przepadających z wyrywaniem włosków.
tradycyjną już metodą jest stosowanie najzwyklejszej na świecie maszynki do golenia... szybko i dokładnie, jednak nasza skóra po takim traktowaniu jest sucha i przydałoby się ją czymś nawilżyć. maszynkę stosuję bardzo rzadko, właściwie tylko wtedy, gdy jestem w nagłej potrzebie pokazania nóg/pach, a włoski zdążyły już na tyle odrosnąć, że nie wypada pokazać się od strony "sarenki"

plastry... może powiem tylko tyle: trzeba wykazać się dużą odwagą, bo boooooliiii
hm, to chyba tyle z mojej strony... zapraszam do dyskusji