lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

KOSMETYKI w ciąży
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: KOSMETYKI w ciąży

KOSMETYKI w ciąży 6 lata temu #8409

• dalila
  • Świeżaczek
Dziewczyny jestem w ciązy w 3 miesiącu, mam dosc slabo widoczny jeszcze brzuszek ale juz strasznie poszło mi w nogi. Nie mam siły do diet, ale jak bedzie trzeba to po ciazy narzuce sobie jednak z nogami chcialabym zaczac walczyc juz teraz. Czy guam to zly pomysl ? Albo wybiore sie do kosmetyczki albo kupie sobie opakowanie kilogramowe i zaczne walczyc z tluszczykiem na nogach juz teraz. powiedzcie czy ja oszalalam bo juz sama nie wiem. Mam za miesiac wesele kuzynki i nie chce wygladacv jak klops, naprawde nie przesadzam, mam po prostu sklonnosci do tycia a zaczyna sie u mnie w nogach
Wiem ze wiele kobiet w ciazy stosuje kremy na rozstepy, czy sa jakies ktore mozna szczegolnie polecic ?

6 lata temu #70412

• j
Ja bym sobie darowala na twoim miejscu. Osobiscie nie moge znalezc spisu skladnikow jakie sa w nim uzyte. Jesli je znajdziesz, to napisz-zobaczymy czyjest cos szkodliwego dla kobiet w ciazy.

6 lata temu #70413

• dalila
  • Świeżaczek
Jedyne składniki jakie znlazłam to :
-mentol, wyciąg z kasztanowca, glinki z oligoelementami, witaminy, minerały z Morza Martwego i olejki aromaterapeutyczne;
krótko mówiąc koncentrat minerałów, witamin i oligoelementów zawartych w owocach morza.
kofeina - niektorych

Oczywiscie nigdiz enie napsza calego skladu bo przeciez to konkurencja.

6 lata temu #70414

• j
Z tego co pamietam to zarowno mentol, wyciag z kasztanowca jak i kofeina sa w czasie ciazy i laktacji niedozwolone.
Daruj sobie, lepiej miec nogi jak pomaranczka ale za to zdrowe dziecko.

5 lata, 11 mies. temu #70415

• pola86
  • Wkręcony
a ja chciałabym zapytac,jesli ktokolwiek sie w tym orientuje , jak ma sie np. zażycie tabletek SOLPADEINE na wczesną ciąże? W ulotce jest napisane,ze nei zaleca sie przyjmowania leku w trakcie ciązy,ale nic poza tym. ( także zawiera kofeine)
A jak jest np z polopiryną?

5 lata, 11 mies. temu #70416

• j
Polopiryna jak i aspiryna - kategoryczny zakaz. Nie znam niestety tych tabletek o ktorych piszesz.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.45 sekundy
You are here: Home | Forum