lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

OPALANIE - wszystkie metody
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: OPALANIE - wszystkie metody

OPALANIE - wszystkie metody 6 lata, 9 mies. temu #2484

• rewela
  • Wkręcony
  • Kto mnie zna ten wie... :)
Każda dziewczyna chce ładnie wyglądać, a na pewno każdy zauważył, że gdy jest opalony to lepiej wygląda. Ale jak to zrobić? Najszybszym sposobem, ale troche kosztownym jest solarium. Słyszałam też, że skóra staje sie ładniejsza gdy je sie dużo marchewek lub pije soki marchwiowe. Innymi sposobami są tez: opalanie się na słoącu lecz skóra niektórych osób trudno się opala, zażywanie specjalnych tabletek, ktore można kupić w aptece. Ja jednak myślę, ze najlepszym sposobem jest solarium. Tylko oczywiście z umiarem. Co o tym sądzicie?

tutaj umieszczamy wszystkie pytania oraz porady dotyczące opalania. w czym, kiedy, gdzie, za ile a może nawet z kim;]- magdolec
Temat został zablokowany.

6 lata, 9 mies. temu #31310

• erica_kane
  • Tubylec
  • Może jeszcze w dwóch słowach? Kasia-zmieściłam sie nawet w jednym ;)
Kubuś , moja druga miłość Uwielbiam truskawkowe , malinowe , pomaraączowe , bananowe , brzoskiwniowe Same pyszności i zdrówko..Któraś z dziewczyn chodzącyh "na różowo" stwierdziła ,że po soczkach marchewkowych szybciej zdobywa się opaleniznę..powiem Ci gdy nadajdzie lato.
Solarium-jestem przeciwna i nic na to nie poradzę ,bo tak mnie mama i babcia wychowały.Wysusza skórę , a nieodpowiednia lampy niosą ryzyko chorów skóry.Ostrzegam przed nadmiernym opalaniem w solariach , bo to już skrajnie niezdrowe i nie wygląda estetycznie.
* Uzależnienie od opalania się w ciepełku i kabinach nazywa się tanoreksja..
Nie ma już przyszłości,ale jest nadzieja,rodzi się w krzyku,a w ciszy umiera.

6 lata, 8 mies. temu #31311

• Lekka
  • Moderator
Ja tylko chodzę jak muszę … studniówka, wesele itp. Czasami jak zaczynają się wakacje i mam gdzieś wyjechać to raz, albo dwa razy pójdę, żeby mnie potem słoące lepiej złapało. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła tak przez cały czas rok chodzić. Przecież wtedy lepiej zmarszczki widać. No, ale tak serio. Solarium tak jak słoące źle wpływa na skórę.

Poza tym moim zdaniem dziwnie wygląda dziewczyna przez cały rok pomaraączowa na maxa :/ .
koniecznie wpiszcie się w tym temacie! >

6 lata, 8 mies. temu #31312

• ewik
  • Szarak
Ja tez odradzam korzystanie z solarium (podobno 10 min w solarium to jak pol dnia na sloneczku).. lepiej po troszeczku na slonku.
a Kubusie jak najbardziej (uwielbiam te z malinka:P ). Od kiedy ograniczylam slodycze na korzysc owocow i tych napojow skora stala sie duzo ladniejsza..
Mozesz tez sprobowac balsamow lekko brazujacych

6 lata, 8 mies. temu #31313

• fanuska
  • Tubylec
  • I`m not a number. I`m a FREE MAN!
Ja akurat mam taki problem, że jestem bardzo blada. Na dodatek ciemne włosy bardzo do podkreślają. Trudno jest mi sie opalić na słoącu, soczki nie za bardzo działają. No i zastanawiałam się nad tym solarium. Ale w koącu doszłam do wniosku, że mogę z tym poczekać.
Dla mnie solarium jest zrozumiałe np. u kobiet, które pracuja zawodowo, prowadzą jakieś interesy i zawsze muszą pięknie wyglądać. Lub tak jak napisała Lekka - przy okazji jakiejś imprezy, wyjscia. Ja mam 14 lat, wiec nie jest mi cos takiego potrzebne. Zwyczajną paranoją jest (z mojego punktu widzenia) chodzenie do solarki przez cały rok. Mama mojej koleżanki ma bardzo ciemną karnację i chodzi na solarium ciągle. Efekt łatwy do przewidzenia - kobieta wygląda jak lalka barbie z poważną wadą produkcji.
Wiec nie trudno dojść do wniosku - wszystko można i wszystko ładnie wygląda byleby z umiarem.
Lepiej zużywaŚ się, niż rdzewieŚ.
Denis Diderot

6 lata, 8 mies. temu #31314

• magdolec
mam dość ciemną karnację i zawsze wyglądam 'lepiej' niż moje koleżanki. pamiętam, że kiedyś bałam się solarium jak diabeł święconej wody, bo myślałam, że kabina się zatrzaśnie;] na szczeście wyrosłam i wiem, że solarium czasem się przydaje. uwielbiam słoące i zawsze w wakacje staram się wyskoczyć gdzieś tak aby tylko się opalać. w zimie mi tego brakuje i czasem odwiedzam solarium, albo gdy jestem zmarźnięta to żeby się ogrzać;] generalnie solarium 'używam' tak jak Lekka, przed ważniejszymi wydarzeniami. naczytałam się o szkodliwości, ale swoją drogą to tak samo szkodzę sobie wylegując się godzinami na plaży. poza tym w lepszych solariach można skorzystać z rady pracujących tam, są też specjalne kosmetyki dla korzystających ze sztucznego słoąca itp. nie jest się pozostawionym samym sobie. a czy przeszkadza mi gdy dziewczyna korzysta z tego cały rok? szczerze, to jej problem choć jeśli tak jej pasuje to droga wolna. to, że taki wygląd godzi w moje poczucie estetyki nie znaczy, że mam ją palcem wytykać. lubi, może, to robi...
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.53 sekundy
You are here: Home | Forum