lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

CERA SUCHA I ATOPOWA - pielęgnacja
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: CERA SUCHA I ATOPOWA - pielęgnacja

CERA SUCHA I ATOPOWA - pielęgnacja 6 lata, 11 mies. temu #1394

• Aga335
  • Świeżaczek
Mam straszny problem ze skórą twarzy. Jest okropnie sucha. Na czole wręcz zaczyna się łuszczyć. Często mam uczucie, że jest ona "ściągnięta". Smaruję ją cały czas kremami nawilżającymi, ale niewiele pomaga. Czy któraś z Was miała może podobny problem? Może znacie jakiś krem który pomógłby mi się tego pozbyć.

6 lata, 11 mies. temu #22953

• magdolec
cóż, z suchą skórą twarzy jest gorzej niż z ciałem. na twarzy skóra jest często cieąsza, bardziej delikatna 9min. dlatego najpierw na niej pojawiają się zmarszczki). tutaj pierwszą radą jest udanie się po prostu do dermatologa. najprostsze i często najskuteczniejsze. skoro próbowałaś różnych kremów to razcej ciężko będzie szukać dalej. poza tym radziłabym poza kremami zainwestować w gospodarkę wodną. skóra to nie tylko to co widać. zwiększ dawkę płynów, najbardziej wskazana oczywiście woda.

6 lata, 11 mies. temu #22954

• Margot
  • Wkręcony
Dobrym sposobem jest oczywiście używanie kremu >>jak wychodzis zna mróz to sobie kremuj!! A co do wody myj twarz wodą przegotowaną!!>>pomaga nie tylko na suchą skóre ale tez na wypryski itp.. Aha jełśi się łuszczy użyj delikatnego pilingu i mocno nakremuj sobie na noc..moze to coś da

6 lata, 11 mies. temu #22955

ja bym ci radziła uzywqc pilingu i jak najwiecej kremu tłustego.Zawsze jak przesadze z solka mam taki problem-z nosem i czasami z czołem i krem pomaga.Ja uzywam nivea jst spox pozdrawiam

6 lata, 11 mies. temu #22956

• aisha
  • Szarak
Miałam taki sam probelm jak Ty. Po pierwsze przestałam używać 'kranówy' do mycia twarzy (nawet przegotowanej) i połowa moich problemów z cerą zniknęła. Do oczyszczania twarzy po całym dniu używam płynu do zmywania twarzy clean&clear do skóry wrażliwej. Rewelacyjnie ją oczyszcza, zmywa makijaz i zanieczyszczenia ale jej nie wysusza. Kupuję też wodę mineralną w sprayu - używam jej tak samo do przemywania twarzy jak i jej nawilżania. Niestety w mieszaniu w czasie zimy powietrze jest zbyt wysuszone ogrzewaniem i powoduje u mnie pierzchnięcie skóry. Poza tym raz na tydzieą peeling. Ja używam tylko enzymatycznych bo te ziarniste wywołują u mnie podrażnienie ( tu rewelacyjnie sprawdził się ten wyprodukowany przez firme Soraya, przeznaczony do cery wymagającej). A krem stosuję bardzo rzadko, tylko kiedy na prawdę muszę i zauważyłam, że im rzadziej tym lepiej dla mojej skóry (czasem mam wrażenie że to kremy wywoływały u mnie szybsze wysychanie skóry). I jeszcze jedno. Zwróć uwagę na to co jesz (czy nie są to zbyt pikantne potrawy) i to co pijesz (czy nie nadużywasz kawy albo zwykłej herbaty, pij zamiast nich więcej soków albo wody).
Damn I feel so good because I'm so bad :]

6 lata, 11 mies. temu #22957

• magdolec
mam jeszcze małe pytanko. jakiego żelu do mycia twarzy używasz, bo chyba coś tam stosujesz? na własnej skórze przekonałam się, że wiele od tego zależy. jedne wysuszają skórę bardziej, drugie mniej. nie chce tu rzucać nazwami produktów ale po stotowaniu jednego miałam bardzo, bardzo wysuszoną skórę twarzy. kremy nie pomagały, wystarczyło tylko odstawić to 'coś'.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.56 sekundy
You are here: Home | Forum