lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

DŁONIE, STOPY - pielęgnacja
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: DŁONIE, STOPY - pielęgnacja

DŁONIE, STOPY - pielęgnacja 6 lata, 12 mies. temu #1243

• kcr
  • Wkręcony
  • kcr-jak sobie namalujecie te literki to zobaczycie, że fajnie wyglądają
Właśnie jak chronić swoje dłonie przed zimnem mrozem Oczywiscie ze trzeba nosić rękawiczki ale co zrobić gdy już jest za późno czyli gdy dłonie są już spierzchnięte przemarźnięte i szorstkie w dotyku jak brzeszczot Co zrobic aby wrociły do dawnego elastycznego gładkiego i miłego w dotyku stanu (nie ukrywam że mam z tym problem ;/)
directed by <b>Young Art Studios</b>

6 lata, 12 mies. temu #21614

• Kaikiii
Tak jak napisałaś ochrona dłoni jest ważna. Najlepiej nosić rękawiczki. Kiedyś słyszałam ze narażanie palców na nieustanny mróz moze w starości powodować ich pokrzywienie czy zwyrodnienie... Chcociaż łepka nie dam uciać ze to prawda...
Mróz na pewno wysusza skórę... Polecam ci najpierw ciepła kąpiel dla raczek, z dodatkiem jakiegoś olejku nawilżającego... Ale najprościej jest jednak je pokremować... Kremów jest mnóstwo...w każdym kiosku kupisz krem do rak... Ja osobiście stosuję krem do rąk i paznokci z avonu. Jest bardzo fajny, niedrogi i świetnie spełnia swoja funkcję...
Ja dodatkowo stosuje od czasu do czasu peeling zwykła solą kuchenną. Po prostu po namoczeniu rąk w wodzie biorę w garść sól i tre ręką o reke...Łapki są potem gładkie...Oczywiscie po tym je solidnie kremuje... Nie polecem ci peelingu gdy twoje ręce są popękane tak że ranki aż bolą...Z wiadomych powodów...pozdrawiam:)

6 lata, 12 mies. temu #21615

ja używam specjalnego kremu do rak na zimę, doskonale nawilża i poprawia kondycję skóry, rączki są gładkie i delikatne, dobry jest także krem do rąk z wyciagiem z owsa z AVONU , kosztuje chyba 4 albo 6 złotych więc gorąco polecam, jest naprawdę bardzo dobry, szybko się wchłania i ładnie pachnie

6 lata, 12 mies. temu #21616

Sposobów na zniszczone dłonie jest wiele, ale pierwszym krokiem powinien być zakup porządnego kremu. Ja wręcz przepadam za kremem do rąk w postaci koncentratu Neutrogeny, który silnie nawilża i odżywia dłonie tak, że już po kilku użyciach są widocznie bardziej miękkie i gładkie &#8211; myślę, że powinien Ci pomóc, bo to naprawdę silnie działający kosmetyk. Jeśli masz czas i ochotę, żeby trochę &#8222;pobabrać&#8221; się przed pójściem spać, to wieczorem posmaruj dłonie kremem Alantan plus (kupisz go w aptece, kosztuje naprawdę niewiele), następnie załóż bawełnianie rękawiczki (pod wpływem ciepła okład lepiej zadziała) i poczekaj do rana. Sama jeszcze nie próbowałam takich kompresów, ale ponoć efekty są zdumiewające

6 lata, 11 mies. temu #21617

• Paula
Na zniszczone i wysuszone dłonie najlepsza jest Neutrogena. Drogi krem ale naprawdę warto zainwestować- bardzo wydajny. POLECAM

6 lata, 11 mies. temu #21618

• kcr
  • Wkręcony
  • kcr-jak sobie namalujecie te literki to zobaczycie, że fajnie wyglądają
Dziękuję wszystkim za rady Już znazłem odpowiedni specyfik na moje biedne ręce Jest to jakiś balsam do ciała z Avonu Na początku myślałem że trzeba jakiś specjalny krem Pofatygować się do apteki i pogadać z farmaceutką ale posarowałem sobie balsamikiem na noc rączki i pomogło Po pierwszym razie widać znaczną poprawę Może jeszcze dwa trzy dni i problem całkowicie zniknie szczególnie że pogoda staje się bardziej przyjazna dla rąk
directed by <b>Young Art Studios</b>
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.51 sekundy
You are here: Home | Forum