lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

KOSMETYKI - perfumy
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: KOSMETYKI - perfumy

KOSMETYKI - perfumy 6 lata, 12 mies. temu #1202

Kilkakrotnie już na forum przewijały się deklaracje, że „zapach jest bardzo ważny”, wobec tego jestem ciekawa, jakie perfumy lubicie, jakich często używacie, a jakich nie możecie znieść zarówno na sobie jak i na innych osobach? Ja muszę przyznać, że o ile interesuję się ogólnie rzecz biorąc kosmetykami, tak w tej dziedzinie trochę kuleję. Podziwiam ludzi, którzy pasjonują się perfumami, potrafią rozpoznawać w nich poszczególne nuty zapachowe, nie ograniczają się tylko do testowania nowości, ale w małych perfumeriach bądź za granicą wyszukują niszowe marki i wąchają, wąchają, wąchają...Jeśli jednak miałabym wymienić kilka zapachów, które mi się podobają, to na pewno wśród nich znalazłaby się m.in. Dolce Vita Ch. Diora, niebanalne Simply Clinique, Flowing Pumy, Eau Torride Givenchy. Niestety, póki co testuję je z próbek i miniaturek, bo na pełnowymiarowe opakowania mnie nie stać ;-(

6 lata, 12 mies. temu #20963

• Kaikiii
Hmmm no tak są ludzie którzy mają wrażliwy nos i tacy którzy kojarzą zapach z daną osobą. Ja na przykład do takich należę. Sama często lubię zmieniac zapach własnych perfum. preferuje te z avonu czy też Oriflame... Na drozsze z seri dior czy coco szkoda mi kaski:P Obecnię pachnę Percieve z Avonu, jak dla mnie jest iealny nie za słodki nie za mocny, delikatny i kobiecy...
Z męskich perfum uwielbiam wprost Black Code który kojarzy mi sie z moim obecnym mężczyzną. Natomiast czarny adidas to zapach który przywodzi mi na myśl nieprzyjemne raczej chwile....
Lubię tez open road-a i fahrenheita:)
Zapach perfum nie może byc mulący. Słodkie perfumy przyprawiają mnie o zawrót głowy i to nie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Perfumy powinny byc wyczuwalne dopiero po bliskiej odległości. Żeby sie dłużej trzymały powinno się je rozprowadzać za uszami na nadgarstkach i na szyi.
A czy według was kazda perfuma inaczej pachnie na innym mężczyźnie czy też kobiecie?ja w sumie tak myślę. Dlaczego tak jest feromony jakieś czy cos:P Zresztą każdy człowiek też ma swój specyficzny zapach. Po wymieszaniu z perfuma tworzy sie specyficzna woą. ( nie mówie tu o mieszaniu z potem:P a fe!)

6 lata, 12 mies. temu #20964

Żeby sie dłużej trzymały powinno się je rozprowadzać za uszami na nadgarstkach i na szyi.

Tak, to prawda, można to robić też na zgięciach łokci. Tu krew pulsuje najżywiej, dlatego zapach będzie się długo utrzymywał. Znany też jest amerykaąski zwyczaj „wchodzenia w chmurę zapachu”, ale nie poleca się go, bo wtedy zapach osiada na ubraniu, a nie na skórze i nie pachnie już tak, jak powinien

A czy według was kazda perfuma inaczej pachnie na innym mężczyźnie czy też kobiecie?ja w sumie tak myślę. Dlaczego tak jest feromony jakieś czy cos:P Zresztą każdy człowiek też ma swój specyficzny zapach. Po wymieszaniu z perfuma tworzy sie specyficzna woą. ( nie mówie tu o mieszaniu z potem:P a fe!)

Fakt, też o tym słyszałam - dlatego testuje się zapachy na skórze, a nie na papierku. To, jak zapach będzie rozwijał się na skórze zależy m.in. od jej pH.

BTW, Kaikiii, strasznie Ci zazdroszczę tego "nosa"! )

6 lata, 12 mies. temu #20965

• magdolec
mnie może ludzie nie kojarzą się z danymi perfumami ale potrafię odróżnić nuty zapachowe, nawet nieźle mi to wychodzi... co do tego, że na każdym perfumy pachną innaczej to prawda, zresztą testowana przez moje kumpele... a gdzie 'nakładać' perfumy? do tego co napisałyście dodałabym jeszcze włosy, sama tak robię i na prawdę trzymają się długo...
cóż, teraz zapachy: jeszcze nie wyrobił mi się ulubiony zapach więc często eksperymentuje... na codzieą używam słodko- kwiatowej Escady Island Kiss ale bardzo podobny nowy zapach, który muszę kupić to Rockin' Rio też Escady... poza tym zawsze na wszelki wypadek mam Naomi Campbell taki złoty... do teatru, na pokazy itp. bardziej eleganckie wyjścia mam Chanel 5 a jak zabraknie to moja mama używa... poza tym od mum mogę zawsze wziąć Armaniego Sensi... mam też zawsze w torbie flakonik Island Kiss ale od Nicole, tak żeby się psiknąć jak trzeba...
pzdr

6 lata, 12 mies. temu #20966

• Paula
Mój zapach to damski HUGO BOSS- DEEP RED. Ma bardzo ciekawy zapach i długo utrzymuję sie na skórze. Później Avon ma bardzo ciekawe zapachy. A dla faceta Farenhait- Armaniego. Nie wiem czy to poprawna pisownia. Ale ten zapach tak mnie zniewala.

6 lata, 12 mies. temu #20967

Paulinko, seria Farenheit jest Diora, nie Armaniego To taka mała uwaga – broą Boże, nie kąśliwa – dodana po to, żeby nie wprowadzać forumowiczów w błąd. Ja dzisiaj spryskałam się perfumami Happy Clinique i doszłam do wniosku, że średnio je lubię, a wręcz momentami przeszkadza mi ich obecność. Są z kategorii kwiatowo-cytrusowych, czuję w nich też jakieś inne, słodkie owoce...Nie są ani trochę „ciepłe” ani zmysłowe, ja powiedziałabym raczej, że dodają energii, działają pobudzająco (bądź też denerwująco na dłuższą metę, jak to się dzieje w moim przypadku...). Niektórzy twierdzą, że pachną prawie tak jak Simply, ale ja nie dostrzegam między nimi żadnego podobieąstwa.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.48 sekundy
You are here: Home | Forum