lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

WŁOSY - pielęgnacja II
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: WŁOSY - pielęgnacja II

WŁOSY - pielęgnacja II 4 lata, 11 mies. temu #11904

• Fredka
Wszystko, co związane z pielęgnacją włosów - kosmetyki i zabiegi

4 lata, 11 mies. temu #90667

Co poradzić na włosy, które się elektryzują? I co robić, żeby się więcej nie elektryzowały?
Bierz życie takim, jakie jest,
I zmieniaj je i ciągle walcz, przed siebie idź.

4 lata, 11 mies. temu #90668

• Przyspawany
motylkkku można wypłukać ciuchy i szczotkę do włosów na przykład w płynie K albo czymś...Mi od jakiegoś czasu znowu zaczęły się elektryzować...grr...wkurzające to jest...

4 lata, 11 mies. temu #90669

• Fredka
Mi się nie elektryzują, kiedy używam odżywki ze spłukiwaniem. Kiedy nie używam żadnej, albo takie bez spłukiwania, to od razu mam 'szopę'

Może spróbować płynów do płukania tkanin, dobrze też działa spryskiwanie w czasie rozczesywania włosów szczotki czy grzebienia lakierem do włosów. Możesz użyć pianki do włosów albo żelu w trakcie układania.

4 lata, 11 mies. temu #90670

Najbardziej elektryzują się włosy zniszczone i przesuszone, dlatego trzeba dbać żeby były mocne. Osobiście pomaga mi domowa odżywka z kompresem. Należy zmieszać ze sobą dwa żółtka, łyżkę miodu i łyżeczkę oleju z kiełków słonecznika. Papkę należy starannie rozprowadzić na włosach, założyć foliowy czepek, otulić głowę ręcznikiem i trzymać tak 30minut. Taki kompres należy stosować raz w tygodniu.

Dobrze dobrane kosmetyki do włosów także odgrywają tutaj ważną rolę. Słyszałam że do pielęgnacji włosów które się elektryzują należy stosować preparaty, które zawierają witaminy i wyciąg z jedwabiu o wygładzającym działaniu.

Jeżeli suszymy włosy suszarką należy wybrać suszarkę wyposażoną w system jonizacji ___ także zapobiega to elektryzowaniu.
"You know, I wonder if they'll laugh when I am dead; Why am I fighting to live, if I'm just living to fight; Why am I trying to see, when there aint nothing in sight; Why am I trying to give, when no one gives me a try (...) " ____ Tupac Shakur

4 lata, 11 mies. temu #90671

• Fredka
CO do tej suszarki - jeśli nie ma systemu jonizacji, to można suszyć chłodnym, lub wręcz zimnym powietrzem. Też daje pewnien efekt.

Jeszcze dodam, że używam odżywki Nivea do włosów farbowanych lub zniszczonych. I nie elektryzuje się żaden kosmyk.

Trzeba na sobie wypróbować różne sposoby i wybrać najlepszy
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.48 sekundy
You are here: Home | Forum