lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

cera trądzikowa
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: cera trądzikowa

cera trądzikowa 1 rok, 9 mies. temu #113746

• kaja.wit
  • Świeżaczek
Jakich preparatów używacie by zmniejszyć lub wyelimonować Wasz trądzik? Co prawda moja cera nie jest najgorsza, ale niestety nawet lekki trądzik nie wygląda zbyt ładnie...

Odp: cera trądzikowa 1 rok, 5 mies. temu #114266

• Lostra
  • Świeżaczek
To prawda, nie wygląda:) Wydaje mi się,że w takim przypadku nie ma sensu leczyć się nawet najlepszymi kosmetykami. Tu potrzebny jest lekarz. Bardzo często wystąpienie trądziku spowodowane jest jakimiś innymi dolegliwościami na przykład zaburzeniami hormonalnymi . Warto to sprawdzić zanim nałoży się kolejną warstwę kremu na trądzik licząc na cud

Odp: cera trądzikowa 1 rok, 5 mies. temu #114346

Ja juz uzywałam wielu specyfików... ale uwazam ze to nie jest najlepszy pomysł- mazanie sie masciami:) Uwazam ze najlepiej zglosic się ze swym problemem do dermatologa;) On zajmie się tym odpowiednio i co najwazniejsze od wewnątrz;)
reklama jest płatna

Odp: cera trądzikowa 1 rok, 4 mies. temu #114441

• julencja
  • Świeżaczek
W momencie kiedy wiesz, że masz trądzik najlepiej udać się do dobrego dermatologa. On po obejrzeniu twojej skóry dobierze odpowiednie preparaty i da ci próbki kremów najbardziej pasujących do twojego rodzaju cery. Z tego co wiem to dobrym składnikiem by nawilżyć skórę z problemami jest aloes.

Odp: cera trądzikowa 1 rok, 3 mies. temu #114548

• eddynia
  • Świeżaczek
jak ma się lekki trądzik, to pewnie wystarczą kosmetyki albo domowe sposoby leczenia, niemniej jednak wiem z własnego doświadczenia, że każdy trądzik powinien zobaczyć dermatolog. ja swego czasu też próbowałam leczyć krosty na własną rękę, no i skończyło się na tym, że musiałam łykać dłuższy czas lek z izotretynoiną - aknenormin, bo doprowadziłam cerę do takiego stanu, ze już nic innego by nie pomogło.

Re: cera trądzikowa 4 mies., 1 tydzień temu #116278

• dommi
  • Szarak
Zdecydowanie popieram opinie dziewczyn o tym, że z trądzikiem trzeba iść do dermatologa - to nie jest taka prosta sprawa, pozbyć się tego ustrojstwa... ;/ Miałam kiedyś duże problemy właśnie po różnych maściach i kremach, które wyszukiwałam na własną rękę... Dermatolog polecił mi Derminax i faktycznie trądzik się złuszczył, zagoił, więc skończyło się dobrze. Ale stosowanie zewnętrznych leków mi nie pomogło, dopiero jak od wewnątrz zajęłam się chorobą, to zaczęłam widzieć efekty...
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.50 sekundy
You are here: Home | Forum