lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

BADANIA - cytologia, USG itp
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: BADANIA - cytologia, USG itp

BADANIA - cytologia, USG itp 6 lata, 12 mies. temu #5293

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
Tutaj piszemy i gromadzimy informacje o wszelkiego rodzaju badania, o tym, jak one wyglądają itp.

Posprzątane - Wanilia
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez Wanilia.

6 lata, 12 mies. temu #49304

Czy ból przy badaniu wziernikiem musi zawsze wystepować?Bo podejście z jakim się spotkałam wręcz odstrasza od badaą.
YO

6 lata, 12 mies. temu #49305

• Kaikiii
Ból przy badaniu wziernikiem... Powiem tak...takie badanie zawsze jest nieprzyjemne, jest to naturalne, bo przecie wziernik to twarda i palstikowa rzecz. Dodatkowo lekarz musi nim poszerzyc scianki pochwy aby móc cię zadać. Mały ból odczuwany jest przy pobieraniu próbek z pochwy. Jednak nie napisałaś dokładnie jaki ból odczuwasz i w którym momencie...
Bo podejście z jakim się spotkałam wręcz odstrasza od badaą.
Czy ty byłaś badana wziernikiem i odczuwałas ból czy może słyszałaś to od jakiś kolezanek... Niestety żeby otrzymać fachowa porade najlepiej napisac więcej... z 2 linijkowych post ów niewiele można wyczytac...

6 lata, 12 mies. temu #49306

Rzeczywiście jeat to badanie nieprzyjemne, zwłaszcza wtedy gdy pacjentka nie potrafi zaufać lekarzowi i współpracowac- rozluxnić sie. Dodam jeszcze ze im lekarz ma wieksze doswiadczenie tym badanie jest mniej nieprzyjemne.

6 lata, 10 mies. temu #49307

• Dwudziestka
Mam pytanie odnośnie badania cytologicznego.
Badał mnie lekarz i wynik badania wyszedł ze mam poziom II czy cos w tym stylu.Co to właściwie oznacza??

6 lata, 10 mies. temu #49308

Według starych klasyfikacji gr I i IIga według Papanicolau oznaczały ,że nie ma rak. Proszę zajrzec do czytelnina strony o bezpiecznym seksie i przeczytac na temat nadzerki i nowego systemu oceny cytologii.
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.80 sekundy
You are here: Home | Forum