lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

GRZYBICA miejsc intymnych
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: GRZYBICA miejsc intymnych

GRZYBICA miejsc intymnych 6 lata, 9 mies. temu #5178

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
Tutaj zadajemy pytania odnośnie grzybicy okolic intymnych.

Posprzątane - Wanilia
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez Wanilia.

6 lata, 9 mies. temu #43165

• Nati
  • Szarak
Acha, to mnie troche przekonalo, moze mam taki nalot w srodku - na zewnatrz glym okiem w kazdym razie niczego nie widac. Mam jeszcze jedno pytanie, czy to prawda z tymi slodyczami, ze moga one sie przyczyniac do grzybicy??!!

6 lata, 9 mies. temu #43166

Mogą- tak jak pigułki, ciaża cukrzyca i słodycze powoduja duze steżenie glikogenu w komórkach błony śluzowej pochwy i bardzo sprzyjajace warunki do zwzrostu nitek grzybów

6 lata, 8 mies. temu #43167

• dj.rozi
  • Wkręcony
Już ponad rok czasu mnie dopada, co miesiąc grzybica, stosuje wszelkie leki przepisane przez lekarza, ale ona wraca. tak samo zaostrzyłam chogienę i różne czynności 0 tamponów, bez stringów siadania gdzie nie popadnie. ale nieustannie to wraca. ostatnio nawet dostałam zapalnia jajnika, nie dość że w jednym mc prawego to w drugim lewego, co mam robic?? czy zmienic lekarza? czy sa jakies bardziej skuteczne metody?? jakie sa zalecenia by mnie nie łapała?? juz nie wiem co robic

6 lata, 8 mies. temu #43168

no coz jesli masz partnera to moze byc przyczyna, jesli we dwoje sie nie bedziecie leczyc w tym samym czasie to bedziecie sie zarazac nawzajem. jesli nie masz partnera to nie mam pomyslu

6 lata, 8 mies. temu #43169

• anonim
  • Świeżaczek
witaj.nie jestem lekarzem ale powiem z wlasnego dowiadczenia i troche z nabytej wiedzy. mozliwe ze masz np. nadzerke i nawet jesli lekarz cie badal to mogl tego nie dokonca dobrze zdiagnozowac - tak bylo w moim rzypadku - mialam nadzerke (wykryl ja inny lekarz) i ten pierwszy co mnie badal powiedzial ze to poprostru zapalenie o nadzerce nie wspominal. Ten drugi lekarz powiedzial ze to moze dlatego ze ze szyjka macicy wyglada podobnie przy nadzerce i zapaleniu - moze nie tak samo ale podobnie - jest zaczeriwniona i czasem to tylko zapalenie a czasem nadzerka. Jesli to nadzrka to nie boj sie, mozna ja latwo usunac,np laserem i potem zapalenia ustąpią (jak sie ona wygoi po okolo 4 tyg). Jesli mialas zapalenie jajnikow tom podejrzewam ze bralas antybiotyki, niestety branie antyb wiaze sie z powstawaniem grzybicy i lekarz zapisujac antyb powinien od razu wypisac tzw. leki oslonowe jak np globulki dopochwowe, aby uniknac grzybicy choc to czasem tez nie pomaga. Mozliwe tez ze przez te antyb umiejscowila ci sie tez gdzies grzybica w przewodzie pokarmowym (co jest ciezkie do wykrycia) i dlatego tak ciezko ci wyleczyc grzybice pochwy bo moze ona powstawac przez nadkazenie wewnetrzne z ukladu pokarmowego. W tym wypadku korzystne jest zastosowanie takiego leku ogolnego na grzybice FLUMYCON (doustnie wg wskazan lekarza) a po wszystkim zastosowanie lactovaginalu dopochwowo na odbudowanie prawidlowej flory bakteryjnej pochwy i picie jogurtów czy kefirów tez w celu odbudowy prawidlowej flory bakt ale ukladu pokarmowego. No i oczywiscie leczenie partnera, jesli wspolzyjecie, on moze nie miec zadnych objawów (zazwyczaj tak wlasnie jest ze u mezszczyzn jest bezobjawowo) bo bez tego grzybica bedzie wracac. Mam nadzieje ze pomoglam, nie chcialam cie nastraszyc to wszystko jest do wyleczenie tylko trzeba znalezc przyczyne zakazen i dobrac odpowiedni lek. Napewno wszystko bedzie dobrze! zycze powodzenia!
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.71 sekundy
You are here: Home | Forum