witaj.nie jestem lekarzem ale powiem z wlasnego dowiadczenia i troche z nabytej wiedzy. mozliwe ze masz np. nadzerke i nawet jesli lekarz cie badal to mogl tego nie dokonca dobrze zdiagnozowac - tak bylo w moim rzypadku - mialam nadzerke (wykryl ja inny lekarz) i ten pierwszy co mnie badal powiedzial ze to poprostru zapalenie o nadzerce nie wspominal. Ten drugi lekarz powiedzial ze to moze dlatego ze ze szyjka macicy wyglada podobnie przy nadzerce i zapaleniu - moze nie tak samo ale podobnie - jest zaczeriwniona i czasem to tylko zapalenie a czasem nadzerka. Jesli to nadzrka to nie boj sie, mozna ja latwo usunac,np laserem i potem zapalenia ustąpią (jak sie ona wygoi po okolo 4 tyg). Jesli mialas zapalenie jajnikow tom podejrzewam ze bralas antybiotyki, niestety branie antyb wiaze sie z powstawaniem grzybicy i lekarz zapisujac antyb powinien od razu wypisac tzw. leki oslonowe jak np globulki dopochwowe, aby uniknac grzybicy choc to czasem tez nie pomaga. Mozliwe tez ze przez te antyb umiejscowila ci sie tez gdzies grzybica w przewodzie pokarmowym (co jest ciezkie do wykrycia) i dlatego tak ciezko ci wyleczyc grzybice pochwy bo moze ona powstawac przez nadkazenie wewnetrzne z ukladu pokarmowego. W tym wypadku korzystne jest zastosowanie takiego leku ogolnego na grzybice FLUMYCON (doustnie wg wskazan lekarza) a po wszystkim zastosowanie lactovaginalu dopochwowo na odbudowanie prawidlowej flory bakteryjnej pochwy i picie jogurtów czy kefirów tez w celu odbudowy prawidlowej flory bakt ale ukladu pokarmowego. No i oczywiscie leczenie partnera, jesli wspolzyjecie, on moze nie miec zadnych objawów (zazwyczaj tak wlasnie jest ze u mezszczyzn jest bezobjawowo) bo bez tego grzybica bedzie wracac. Mam nadzieje ze pomoglam, nie chcialam cie nastraszyc to wszystko jest do wyleczenie tylko trzeba znalezc przyczyne zakazen i dobrac odpowiedni lek. Napewno wszystko bedzie dobrze! zycze powodzenia!