Na początku podejrzewali u mnie zapalenie przydatków,okazało się ,po usg,,że mam torbiel na prawym jajniku....boli mnie jednak po lewej stronie i nie mogę czasem na tej stronie spać,poza tym mam wzdęty często brzuch,jak załatwię się lub "wygazuję" jest mi lżej..czy możliwe,że to od tego??czy to nei ma żadnego związku??
anonimko Ja też swojego czasu miałam torbiel na prawym jajniku. Bolało mnie wprawdzie tylko po prawej stronie, ale tak się wsłuchiwałam w swój organizm, że czasami najmniejszy ból z innej strony przeradzał się w panikę... czy to czasami nie drugi jajnik itp. Prawdopodobnie tak jak napisałaś bóle i wzdęcia są spowodowane gazami. Nie wiem jak dużą masz torbiel i jak długo, ale jeśli niedawno byłaś badana to nie powinnaś martwić się, że coś dzieje się również z prawym jajnikiem... czasami ból może po prostu promieniować. Pozdrawiam- Meredith
Anonimko Moja torbiel miała ponad 5cm... i leżała w takim dziwnym miejscu, że ciężko było mi siadać i chodzić, już nie mówię o załatwianiu się :/ Moja lekarz podpowiedziała mi, żebym nie jadła nic co może powodować wzdęcia a także nie pić napojów gazowanch... Wszystko jest bardzo blisko siebie, dlatego możesz mieć takie dolegliwości... To zależy od usytuoawania torbieli... no i od tego co zjadasz Wydaje mi się, że nie ma powodów do niepokoju... Pozdrawiam- Meredith