lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

LEK - Globulka, tabletka dopochwowa
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: LEK - Globulka, tabletka dopochwowa

LEK - Globulka, tabletka dopochwowa 6 lata, 9 mies. temu #12540

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
Tutaj możemy dyskutować o wszelkiego rodzaju globułkach dopochwowych.

Posprzątane - Wanilia
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez Wanilia.

6 lata, 9 mies. temu #97195

Witam!Mam pewien problem i proszę o pomoc. Moze zaczne od początku. Jakis czas temu wykryto u mnie nadżerke, lekarz powiedział, że jest dosc duza wiec usunal ja laserem (badanie cytolog przed zabiegiem po wybraniu gynalginu - II grupa); wczesniej przez 2 tyg bralam gynalgin. Po zabiegu jakies 4-5 dni okazalo sie ze mam zapalenie przydatków;dostalam Doksycykline (po ktorej zle sie czulam ale wybralam do konca) i dalej bralam gynalgin. Na wizycie kontrolnej lekarz powiedzial ze szyjka macicy goi sie dobrze, zapalenia przydatków juz nie ma, ale widzi lekkie zapalenie na szyjce. Poniewaz mialam lekkie pobolewanie brzucha, swedzenie pochwy i czsete parcie na mocz zwlaszcza w nocy z uczuciem niepelnego wyproznienia (pewnie to grzybica, ale nie wiem czy tylko pochwy, moze tez ukadu pokarmowego po Doksycyklinie??), przepisla mi Flumycon (5tabl - 1 tabl dziennie) i dopochwowo Betadine (1 tabl na noc). Bo tych lekach (podejrzewam że po Betadine) czulam scisk w gardle (domyslam sie ze to tarczyca), mialam kolatanie serca i zrobilam sie nerwowa. Nigdy nie mialam problemów z tarczyca, przynajmniej nie odczywalam takich dolegliwości. Teraz wybralam 10 tabl Betadine, grzybica chyba nadal jest, ale co najbardziej niepokojące, to to że dostalam miesiączke 18 dnia od ostatniej!Tak mi sie wydaje że to miesiączka, dzis jest pierwszy dzieą krwawienia, wyglada to na miesiączke, choc brzuch mnie nie boli jak zazwyczaj w pierwszy dzien. Dotychczas miesiączkowałam regularnie tj. ok 30 dni nawet po zabiegu usunięcia nadżerki i po braniu Doksycykliny; tylko teraz tak sie skrocila. Nie wiem czy to moze byc powodem brania Betadiny, ktora wywyołuje objawy nadczynności tarczycy i to wpłynęło na wczesniejszą miesiączkę?? (a może to jakieś krawienie niezwiązane z miesiączką?) Jesli tak jest, to czy po odstawieniu wszystko wróci do normy i po jakim czasie?Co powinnam zrobić w takim przypadku? Porszę też o poradę jak leczyć grzybicę?Bardzo proszę o pomoc, męczę sie z tym wszystkim juz 2 miesiąc i juz nie pamietam jak to jest czuc sie normalnie.

6 lata, 9 mies. temu #97196

Nie jestem do koąca przekonana,czy w miedzyczasie nie miała Pani zapalenia przydatków- dlatego leczenie doxycykliną, co mogło spowodować nieprawidłowe krwawienie. Oprócz tego betadine może nasilać objawy nadczynnosci tarczycy u osób nawet z jej postacią utajoną, ale nie spowoduje tej choroby

6 lata, 9 mies. temu #97197

Dziekuje Pani bardzo za odpowiedz. Chcialabym bym dodac jeszcze, ze faktycznie doksycykline bralam na zapalenie przydatkow, zle sie po niej czulam mialam mdlosci, zawroty glowy ale wybralam do konca bo zalezalo mi zeby to przeszlo i faktycznie jest juz ok. Dodam takze ze mam 25 lat, a zabieg byl na poczatku marca. Wczoraj bylam u ginekologa, stwierdzil ze po nadzerce nie ma sladu i krew wyplywa z jamy macicy.Mowil ze wyglada to na krew miesięczną, bo jest ciemna i gesta.Dzis mam 2 dzien krawienia i jest jej wiecej i jest jasniejsza niz wczoraj. Mam wrazenie ze to faktcznie miesiaczka tyle ze zupelnie nietypowa-nieboli mnie brzuch no moze leciutko.Moze sie jednak myle. Lekarz zapisal mi tabletki hamujace krawienia - cyclonamine i zioła Hemoragin oraz rutinoskorbin. Zastanawia mnie jedno:skoro to miesiączka to dlaczego mam brac leki hamujące krwawienia?czy to nie zaszkodzi, przeciez ta krew chyba powinna splynąć. czytalam ze przez te tabletki brane w czasie okresu mozna nabwaic sie endometriozy. Boje sie ze lekarz podejrzewa cos innego, mowil ze jak nie przestane krawic to zebym zglosila sie na usg. pytalam oczywiscie co to moze byc, ale odpowiedzial wymijajaco.
Pani Doktor, mimo ze bylam u ginekologa, pytam Panią, bo liczę na szczerą i obiektywną odpowiedź. Chciałabym jeszcze dodac ze po wybraniu doksycykliny po kilku dniach mialam miesiączke 30 dnia od ostatniej (czyli w zasadzie regularnie) i byla ona normalna. Dopiero teraz jest tak, ze w 18 dniu znowu sie zaczela.Czy to faktycznie moze byc spowodowane zapaleniem i lekami, nawet jesli wczesniej po lekach mialam juz okres w terminie?I jeszcze jedno wazne pytanie: czy to wroci do normy i jakos sie ustabilizuje?I jesli tak to czy za miesiąc , pol roku czy moze wiecej?chociaz tak mniej wiecej?Boje sie ze przez to wszystko moje jajniki na stale sie uposledzily i juz nie wroca do swoich funkcji? czy to mozliwe? Przepraszam, ze zawracam Pani glowe tyloma pytaniami, ale w sierpniu wychodze za maz, a w niedalekiej przyszlosci mysle o dziecku, tzn. za jakies 2 lata. i stąd moje obawy. Z gory serdecznie dziekuje.

6 lata, 9 mies. temu #97198

Podejrzewam że na skutek przebytego zapalenia przydatków ten cykl był bezowulacyjny- mam nadzieję,że teraz bez leków powoli wszytsko powróci do normy

6 lata, 9 mies. temu #97199

Dziś jest 6 dzieą krwawienia, jest coraz slabsze, ale w pierwszych dniach bylo obfite, bez skrzepów, bardziej wodnista i ciemniejsza krew. Od wczoraj biore hemorigen i moze dlatego krwawienie ustepuje. Wczoraj mialam tez bóle podbrzusza, ale w zasadzie nie mam ciągłego bólu. Mam pytanie czy moze to byc niedoleczone zapalenie przydatków, macicy? Czy doksycyklina (brana 2x dziennie przez 8 dni) mogla nie wyleczyć do koąca? Jak to zdniagnozować?Czy usg wyjaśni sprawe? Co dalej robić?
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.92 sekundy
You are here: Home | Forum