lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

POCHWA i wszystko, co z nią związane
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: POCHWA i wszystko, co z nią związane

POCHWA i wszystko, co z nią związane 6 lata, 11 mies. temu #12538

• Wanilia
  • Moderator
  • :)
W tym temacie możecie pytać o pochwę i o wszystko, co jest z nią związane.
UWAGA! Proszę nie zadawać pytania odnośnie infekcji czy grzybicy. Mamy odrębne tematy o tym.

Posprzątane - Wanilia
Ten obraz jest ukryty dla gości. Zaloguj się lub zarejestruj aby go zobaczyć.

"Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy!" - Stanisław Jerzy Lec
Ostatnio zmieniany: 3 lata, 3 mies. temu przez Wanilia.

6 lata, 11 mies. temu #97097

• tiann
  • Szarak
Niedawno poszłam do ginekologa,to była moja pierwsza wizyta.
Ale dowiedziałam się...że mam wąskie wejście do pochwy które utrudnia mojemu partnerowi ...no wiecie o co chodzi. Juz kilka razy próbowałam rozpocząć z moim chłopakiem współżycie ale za każdym razem koączyło się to krwawieniem i okropnym bólem kiedy moj chłopak wchodził we mnie. Nie wiedziałam dlaczego...teraz już wiem,że przyczyną było wąśkie wejśćie do pochwy. lekarz zalecił tzw. myszkę ginekologiczną. Polega to na wkładaniu do pochwy gazy wypchanej wacikiem i wysmarowaną jakimś specjalnym ginekologicznym żelem. Mam wiele wątpliwości co do zastosowania tej metody. Słusznie?? Czy nie ma innych metod aby tą....pochwe poszerzyć?

6 lata, 11 mies. temu #97098

• anonim
  • Świeżaczek
Są niestety przypadki takie jak opisujesz poiwyzej i takie jak twój. Niestety zdarza sie, ze wejście do pochwy jest na prawde bardzo wąskie.... Metoda jaką przepisał ci ginekolog jest wg mnie dobra. Po takich ćwiczeniach pochwa powinna sie poszerzyć. Takie ćwiczenia można wykonywac także wibratorem...

6 lata, 11 mies. temu #97099

• anonim
  • Świeżaczek
Oki...
Ma jednak pytanie... czy ta gaze nie wejdzie głebiej?Czy moge używać na początek maxymalnie dużych tamponów??Jak głeboko mam to wsadzić??Czy ja mam znią spać czy tylko leżeć?? Pytam się ponieważ...ja zapomniałam co mi ginekolog powiedział. Pozatym...byłam...strasznie onieśmielona. Wiem,że to głupie...ale to była moja pierwsza wizyta i niespodziwałam się takich zaleceą. Nie wpadłam tez na pomysł aby to zapisać. BYłam w...duzym szoku.

6 lata, 11 mies. temu #97100

jeżeli tą metodę doradził ginekolog, a on się najlepiej na tym zna, to myśle że nie masz się czego obawiać

6 lata, 11 mies. temu #97101

Osobiście nigdy takiej metody nie polecałam- raczej masaż i masturbację- ale trudno mi sie wypowiadac- nie wiem, czy jest przerwana błona dziewicza, ipoza tym czy nie są to elementy pochwicy- że przed kazdym stosunkiem z powodu strachu przed bólem zaciska Pani mięśnie.Może po prostu jeszcze raz odwiedzic ginekologa- najlepiej z partnerem, aby zaburzenia nie pogłębiły się
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.53 sekundy
You are here: Home | Forum