Witamy, Gość
Proszę zalogować lub zarejestrować się.    Odzyskiwanie haseł

Czy jestem w ciąży? cz. 7
(1 przeglądających) (1) Gość
Idź na dółStrona: 1...1415161718192021
TEMAT: Czy jestem w ciąży? cz. 7
*
Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 6 miesięcy, 4 tygodni temu  
Stosunek był w 9 dniu cyklu, czyli teoretycznie, przy 29-dniowym regularnym cyklu w dniach jeszcze niepłodnych. Ale nasz organizm to nie zegarek, czasami coś się przyspieszy, przesunie, więc nikt ci tutaj z całą pewnością nie stwierdzi czy doszło do zapłodnienia czy nie.
Musisz poczekać, ale bądź dobrej myśli
marcelina
Lekkopata
graphgraph
Użytkownik Offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania wiadomości przez anonimowych użytkowników.

Ehhh no dzięki
Mam wielką nadzieje że bedzie dobrze bo inaczej to nawet nie chce myślec:/
A jeśli miałam dni nie płodne, czyli śluz nie płodny to plemniki ile mogły przezyć? nadal zyja??? Buuuu
sylwusqqa
Świeżaczek
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania wiadomości przez anonimowych użytkowników.

Nawet do 72 godzin. Mogą sobie poczekać na owulację. Nie od tego zależy długość życia plemnika, tylko od środowiska. Bardzo sprzyja im zasadowe, w związku z czym w pochwie żyją krótko, a np. w jamie macicy kilkadziesiąt godzin.
Reese
Bloody Root
Administrator
graph
:* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

No wiem... myśle ze bedzie wszystko ok:) Bo owulacji raczej nie miałam jeszcze, a 3 doby juz napewno minęły... no ale zobaczymy.Jak narazie nie bede sie stresować bo to nic nie da tylko zdrowie sobie popsuje;)
Dziękuje wszystkim.
sylwusqqa
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 6 miesięcy, 2 tygodni temu  
Na pewno bedzie wszystko dobrze:) ogólnie polecam obserwować swój organizm i wówczas bedziesz wiedziec co jest u Ciebie normalne, a co powinno Cie zaniepokoic pozdrawiam

Nie wklejaj, proszę, suwaczków w post. - Wanilia
miszka85
Świeżaczek
graphgraph
Kalendarz ciążowy

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 6 miesięcy, 1 tydzień temu  
Kochane kobietki, kochani lekarze, bardzo Was proszę o zdanie w tek kwestii...:

- od 3 dni nie potrafie wstac, budzik ustawiam 3 lub 4 razy, na kazdej lekcji śpię, naprawdę (studentka)
- Bol zoladka+podbrzusza, czasami kłucie mocne w okolicach jajników
- piersi bolą jak przed okresem
- SWEDZI MNIE SKORA RĄK AŻ DO RAMION, czy to ma jakis związek?

Byc może to wina hormonów? Moja historia:
1. pominełam tabletkę qlaira w 22 dniu( nie wzięlam o 22:00)

2. wzielam dnia nastepnego o 14:00;/

3. zamiast nie brac tej zapomnianej tabletki (jak karza w ulotce) i nie kochac się przez nasteone 9 dni, dobrałam normalnie opakowanie do konca i czekałam tylko 7 dni (przez nieuwagę, nie przeczytalam ulotki)

4. okres dostalam dzien po zapomnianej tabletce

5. Czy mozliwe ze po ponad dwoch tygodniach od tej sytuacji tak skacza mi hormony, ze mam takie objawy, czy po prostu moge byc w ciąży?

Tak, mineło 2 tygodnie, stosunek byl 11 dni temu.

Może na objawy za wczesnie, tylko....ja nigdy takich nie mialam!!

Bior tabltki od ponad 3 lat i typowo okrsowe objawy mi nie dokuczaly a teraz takie zdziwienie. Wczorajszy wieczorowy test płytkowy pokazał tylko jedna kreskę.

Mozliwa jest ciążą mimo to? za wczesnie zrobiłam test?
Minnkionka
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 5 miesięcy, 3 tygodni temu  
hej;)
Mam prośbę i mam nadzieje ze mi pomożecie to wiec tak
Miesiąc temu uprawiałam sex z moim chłopakiem były gumki i wszystko ok a okresu nie dostałam ale leciał mi jakiś brązowy śluz był prawie czarny przez tydzień tak jak powinnam mieć okres zauważyłam tez ze z tym śluzem leciała mi krew ;( później zaczął mi lecieć bezowy śluz a teraz leci mi biały i ciągnący. Okres powinnam dostać 3 a już jest 17 ;( Boje się ze jestem w ciąży kilka Dni temu robiłam test ciążowy i wyszło ze nie jestem w ciąży ... ale co z tym okresem !! proszę pomóżcie
ninus123
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 4 miesięcy, 2 tygodni temu  
JA TEZ MAM PYTANIE
wczoraj kochalam sie z chlopakiem, oczywiscie wszystko z prezerwatywa, nie pekla, wyszedl we mnie wczesnej niz sie spuscil. Wszystko bylo jak najbardziej bezpiecznie. Natomiast on potem zawinąl to w chuisteczki higieniczne, mysle ze w 2 szt. na pewno. Lezaly tak okolo 20 minut, wtedy zaczelam sie ubierac i oczywiscie niechcący dotknęłam tych przemokniętych chusteczek. Trzymalam na odleglosc ta reke, al zapomnialam sie i dotknęlam swoich majtek w pewnym momencie, ale nie wiem w którym miejscu.
Czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Dzis mam gęstą, nawet ciągnącą sie, przezroczystą wydzielinę.
Prosze o odpowiedzi bo sie nakrecam :/
DZIEKUJE
mikro500
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 2 miesięcy, 2 tygodni temu  
Potrzebuje pomocy, a mianowicie... Od czerwca tego roku biorę pigułki, bolą mnie ostatnio bardzo piersi, przez kilka dni źle się czułam - żołądek - miałam mega mdłości, ale nie wymiotowałam(ale to nie przez tabletki), w sobotę zdarzyło się coś o czym pisać nie chcę, napisze tylko że sex bez zabezpieczenia... Czy jest możliwość, że przez ten żołądek i samopoczucie, moje tabletki miały osłabienie, że mogę wpaść ? Boje się ;/ Wiem, że to może dziwne pytanie, ale zastanawiam się, bo panikuje i nie wiem czy mam iść do ginekologa po tabletkę "po".
sercem_opisane
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 2 miesięcy, 1 tydzień temu  
hej, mam pytanie, sprawa wyglada tak że w pierwszym dniu okresu kochalam sie bez zabezpieczenia, zaraz po stosunku wzielam pierwszą tabletke poniewaz po 4 miesiącach zaczełam znowu brać tabletki, czy istnieje prawdopodobieństwo że mogłam zajść w ciąże??
magduch
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 miesiąc, 3 tygodni temu  
Mam pytanie, a w zasadzie to pytam w imieniu koleżanki. Bierze ona pigułki anty, do tej pory dodatkowo się zabezpieczała z partnerem prezerwatywami, ale tym razem chcieli "na czysto". I ona teraz chodzi martw się, płacze, że bała się, że wpadła... Ma o co się bać, skoro bierze tabletki i facet nie skończył w niej ? Chodż wiem, że jest ten płyn... Niewiem co jej doradzić :/
sercem_opisane
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 miesiąc, 3 tygodni temu  
Najlepiej jej doradź nabycie elementarnej wiedzy w zakresie antykoncepcji hormonalnej. Niech zacznie od ulotki. Przerażające.
Reese
Bloody Root
Administrator
graph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 miesiąc, 2 tygodni temu  
Witam )

Moja sytuacja jest nastepujaca. W lipcu 2009 roku przestalam przyjmowac Harmonet (po 5 latach).
Dlugosc moich cyklow od Pazdziernika 2009 do czerwca 2010 :
Październik 27,
Listopad 31,
Grudzien 33,
Styczen 29,
Luty 32,
Marzec 27,
Kwiecien 32,
Maj 30,

Ost miesiaczke mialam 29 czerwca 2010 roku trwala 4 dni
I teraz moje pytanie Wczoraj (18.07 ) i dzis (19.07) kochalam sie z mężem ,nie uzylismy zabezpieczenia.
Jakie sa szanse na ciąze w przypadku takich nieregularnych cykli jak moje.
Dodam ze od dluzszego czasu nie chorowalam i nie przyjmowalam zadnych antybiotykow.

Jak obliczyc kiedy wypada u mnie owulacja i dni plodne jesli ma sie nieregularne cykle miesieczne.
Z kolei kwestia testu za ile dni moge wykonac test aby miec pewnosc co do ciązy.
Prosze o szybka odpowiedz z gory bardzoooo dziekuje
pszczoofka
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 miesiąc, 1 tydzień temu  
Otoz mam problem i nie wiem jak duza jest szansa zajscia w ciaze w moim przypadku i czy w ogóle jest.

Bralam tabletki anty codziennie o 22:00
Opisze poszczegolne dni :

7 dni przerwy (okres)
1 dzien - wzielam tabletke o 22
2 dzien - sex i koncowka we mnie, i nie wzielam w tym dniu tabletki
3 dzien - wzielam 2 tabletki dopiero o okolo godzinie 12:00 wiec spoznialem sie o okolo 14godzin(z tego co wiem 12 godzin jest dopuszczalne). O godzine 18 wzielam 4 tabletki steridilu 30 zeby zrobic metode yuzupe. W nocy wymiotowalam chyba przez te 4 tabsy
4 - dzien, nie powtorzylem metody yuzupe, a o 22 wzielam normalnie 1 tabeltke anty Cilest.

Jaka jest szansa zajscia w ciaze w moim przypadku prosze pomożcie !!
Anggie02
Świeżaczek
graphgraph

Witam,

Mam następujące pytanie: 18 lipca zakończyłam pierwszy blister tabletek YAZ (tabletki o schemacie stosowania: 24+4, 24 tabletki zawierające hormony, 4 tabletki bez hormonów), z dniem 19 lipca dostałam miesiączki i rozpoczęłam nowy blister tabletek. 20 i 21 lipca wystąpiła bardzo silna biegunka, tabletki przyjęte o zaplanowanej porze jednak w obu tych dniach zażyłam tylko po jednej tabletce, 22 lipca nasilenie biegunki się zmniejszyło i wizyta w toalecie odbyła się po 4h od zażycia tabletki w zaplanowanej porze. W dniach 18 i 23 lipca doszło do stosunku z mężczyzną. Jakie są szanse skuteczności tabletek ? Zaznaczam, iż nie została użyta dodatkowa antykoncepcja poza wspomnianymi tabletkami.

Jak duże jest prawdopodobieństwo wystąpienia ciąży ?
paula88
Świeżaczek
graphgraph

paula88 napisał:
20 i 21 lipca wystąpiła bardzo silna biegunka, tabletki przyjęte o zaplanowanej porze jednak w obu tych dniach zażyłam tylko po jednej tabletce

Jeśli biegunka wystąpiła przed upływem czterech godzin od przyjęcia pigułki, ciąża jest całkiem realna. 15, 16, 17, 18 - przerwa od hormonów, 18 - seks, 19 - pigułka, 20, 21 - zapomnienie pigułki (wariant pesymistyczny), 23 - seks... Tak się zachowują dziewczyny, które planują wpaść.
Reese
Bloody Root
Administrator
graph

Reese napisał:
15, 16, 17, 18 - przerwa od hormonów

przy schemacie stosowania 24+4, podczas przyjmowania ostatnich 4 tabletek placebo ochrona jest również zachowana, według informacji na ulotce...
paula88
Świeżaczek
graphgraph

No to co, ale stężenie hormonu spada, tak samo jak w przypadku normalnych pigułek 21+7. W przerwie stężenie jest niższe, ale nadal wystarczające, by zabezpieczyć.

Kochałaś się w jakoś zabezpieczonej przerwie i zanim stężenie hormonów wzrosło do normalnego poziomu, możliwe, że wydaliłaś tabletkę, co dalej obniżyło poziom hormonów. Plemniki jeśli są wredne, to doczekały owulacji. Bardziej bym się jednak bała tego drugiego wybryku - seks po prawdopodobnym "zapomnieniu" dwóch z rzędu pigułek w pierwszym tygodniu.
Reese
Bloody Root
Administrator
graph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 3 tygodni, 6 dni temu  
Witam!
Niby bez paniki ale coraz bardziej nachodzi mnie myśl, że moge być w ciązy. Otóż biore od kilku miesiecy tabletki anty, dodatkowo zabezpieczam sie prezerwatywą, jednak wakacje robia swoje i tabletki bralam nieregularnie z opóźnieniem do 5 godzin nie raz. w 3 przypadkach sie nie zabezpieczylam dodatkowo. Jednak chłopak nigdy nie kończy we mnie. Ostatnio choruje najpierw silne bóle vrzucha i biegunka potem nagle zaparcia. Teraz wysoka gorączka ból nerek oraz ciągłe nudności i brak apetytu. Miesiączke owszem dostałam ale trwała ona dzień i pół reszta to delikatne plamienia zreszta te 1,5 dnia tez nie były za obfite. jednak odka biore tabletki mój okres stał sie dosc skąpy ale nie az tak jak w tym przypadku ( moze to wina choroby?) prosze odpowiedzcie czy utożsamiam sobie chorobę do ciązy a moze to jest jednak ciąża?
Jola007
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 3 tygodni, 6 dni temu  
Cześć! Mam taki problem. Wczoraj uprawialiśmy z moim chłopakiem sex. Niestety bez prezerwatywy. Nie doszło do wytrysku, ale mam w tym momencie dni płodne i zastanawiam się czy jest duża szansa na to, że mógł mnie zapłodnić. Słyszałam, że w preejakulacie też znajdują się plemniki. Co robić? Czy jestem w ciąży?
Mysia_16
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 3 tygodni, 5 dni temu  
Witam wszystkich serdecznie
Bijcie, zabijcie, ale nie wiem już sama co i jak, bo dochodzą do mnie sprzeczne sygnały.
No więc na wstępie napisze, że starałam się z moim chłopakiem o dziecko. Ostatnią miesiączkę miałam 21 kwietnia. Następnie na początku czerwca i lipca miałam tylko plamienia. Od kiedy tylko pamiętam mój cykl jest nieregularny. Czasami mam @ co 28 dni, czasami co 34, a czasami co 2 miesiące (choć w tym przypadku to bardzo czasami).
Od połowy czerwca współżyliśmy bez zabezpieczenia (ost. współżycie bez zabezpieczenia ok.15.07)...No i na początku lipca miałam ostatnie brązowawe plamienie.
...czyli reasumując koniec kwietnia była ostatnia @, a czerwiec i lipiec to plamienia.
Nie mam jakiś nietypowych objawów, tzn. nic szczególnego nie zauważyłam.
Od jakiś 2 tygodni może jestem bardziej senna (śpie do 13 i za godzine znowu spać mi się chce), pobolewa mnie podbrzusze, w ostatnim czasie kłuje mnie gł. prawy jajnik, a czasami i lewy zakłuje ...i ogólnie mówią, że zachowuje się jakby depresja mnie brała. Jestem nałogową palaczką, ale jakoś ostatnio nie mogę patrzeć na papierosy. Mdli mnie bardzo często, nawet w środku nocy.
Wiem, że jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże, ale jakoś nie jestem do tego przekonana.
Od 3 tygodni przebywam za granicą, więc może to wina klimatu ?
Test mogę wykonać najwcześniej za 2 tygodnie ...
...ale martwi mnie bardzo ten brak miesiączki, bo takiej przerwy to chyba nigdy nie miałam. Mam dość obfity śluz - niby białawy, ale ma żółte przebarwienia (nie mam żadnej infekcji).

Proszę o pomoc
madn3ss
Świeżaczek
graphgraph
Only God Can Judge Me

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 2 tygodni, 5 dni temu  
przeterminowana tabletka,stosunek,zsunięta prezerwatywa 1 dzień, 6 godzin temu
Mam takie zapytanie. Od 6 lat
łykam Harmonet. Nigdy nie zapomniałam, nie zwróciłam - ogólnie łykałam przykładnie.
Teraz przytrafiła mi się taka sytuacja - powinnam połknąć 1 tabletkę z nowego opakowania w sob, ale zapomniałam je zabrać. W schowku samochodu
znalazłam kilka starych tabletek, tylko że były przeterminowane - ważność marzec 2008. Długo nie myśląc połknęłam ją a następnego dnia
połknęłam już kolejną z właściwego, dobrego opakowania.
Problem jest tylko w tym, że w sob kochałam się z facetem i przytrafiło się nam coś dziwnego - prezerwatywa została we mnie :/ Oczywiście natychmiast ją wyjęłam i była ona pełna, ale odrobinę nasienia znalazłam na swoich udach. I nie wiem czy to było to co 'wypłynęło' w trakcie wyjmowania jej czy może 'wypłynęło' zanim ją wyjęłam?
Teraz się obawiam i zastanawiam czy w takiej sytuacji jest szansa na to, że mogłam zajść w ciążę?

BTW - mam nadzieję, że swoje pytanie w końcu zadałam w odpowiednim dziale

Od kilku dni czuję się jakbym miała dostać za chwilę okres Czy to normalne? Czy to może mieć związek z 'tym' powyżej?
Zrobiłam wczoraj pierwszy test ciążowy w swoim życiu, bo już 10 dnia od stosunku podobno można. Zdaję sobie sprawę, niestety że wynik nie daje pewności
inuska
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 tydzień, 5 dni temu  
przy przejsciu z yasminelle na diane z 7 dniowa przerwa jest prawdopodobiensto ciazy?? prosze o pilna odpowiedz
olgaolga
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 tydzień, 3 dni temu  
witam.zapomnialam 13 tabletki,nastepnego dnia wzielam tylko ta 14 ( tej 13 zapomnianej nie bralam) i tak do konca opakowania ,5 dni po zapomnianej tabletce kochałam sie z facetem, nastepnego dnia czulam pobolewanie jajnika tak jak przy jajeczkowaniu,( czy to moglo byc jajeczkowanie? ) w dniu kiedy mialo wystapic krwawienie dostalam plamienia przez 2 dni pozniej przez kolejne 3 troche wiecej. czy moge byc w ciazy?
ewela00
Świeżaczek
graphgraph

Odp: Czy jestem w ciąży? cz. 7 1 tydzień, 3 dni temu  
Pewnie. Zrób test.
Reese
Bloody Root
Administrator
graph

Idź do góryStrona: 1...1415161718192021
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M, artti