lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Danie dnia
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Danie dnia

Danie dnia 6 lata, 2 mies. temu #12291

• tojuzniewiem
Tak się składa że u mnie w domu zawsze w niedziele jest rosół i kurczak. Danie tego dnia różni się tylko surówką do kurczaka.
Gdy byłam młodsza regularność takiej powtarzającej się przypadłości była większa, bo w czwartki był kotlet schabowy a w środy kasza gryczana. I tak przez większość tygodnia wiedziałam czego się spodziewać w domu na obiad.
Chciałam się natomiast dowiedzieć jak to jest u was, czy podobnie? I co najczęściej jada się w waszych domach? Za wszystkie odp z góry dziękuję.

6 lata, 2 mies. temu #93391

• j
U mnie jest tak, ze dzien czy dwa wczesniej pytam domownikow co by zjedli i to robie.
Natomiast moja mama miala w zwyczaju robic np.zupe, ktora jedlismy 2 dni. Ale to bylo spowodowane jej praca.

6 lata, 2 mies. temu #93392

• _julka_
  • Wkręcony
U mnie w niedziele z reguły jest rosól,ale nie zawsze jak mamy już dość to mówimy mamie. Poza tym jak zawsze w niedziele jest drugie danie, zwykle jakies wymyslne i pyszniutkie, zawsze zmiana, raz ziemniaki gotowane, raz pieczone raz kluski slaskie,a raz ryż. Zeby nie było jednego i tego samego. W tygodni gorzej, bo wszyscy pracują, ja w szkole wiec mama przygotowuje cos wieczor wczesniej. Najczesciej zupe, ale czasem jakies pieczonki, bigos czy golabki. Czasem ja cos upichce, jak wroce wczesniej.

6 lata, 2 mies. temu #93393

• Gumis
  • Przyspawany
  • Dosc wysoki, ladnooki i do tego baby na mnie leca ;P XD
Ciekawy problem Cie trapi droga kolezanko
Jesli ja gotuje to najczesciej robie to na co nagle mi przyjdzie ochota. Zadko jest tak, by moja dziewczyna przyszla i powiedziala, ze chce na obiad to i to, bo zazwyczaj gdy gotuje nawet nie zaglada do kuchni tylko bada co jest gdy to naloze na talerz lub po zapachu Dobrze wiem co lubi, wiec nie ma problemu z zadnym grymaszeniem W domu rodzinnym jest nieco inaczej. Glownie niedzielne obiady sa swego rodzaju "uroczyste", podaje sie dania bardziej tradycyjne jak schabowy, kurczak, a nawet dziczyzna Jakos mi to nie przeszkadza, bo kuchnia polska radzi!

6 lata, 2 mies. temu #93394

• j
Gimisiu
To faceci umieja gotowac??? I to dobrze??? Chyba sie rozwiode i poszukam sobie kucharza:)

6 lata, 2 mies. temu #93395

• Gumis
  • Przyspawany
  • Dosc wysoki, ladnooki i do tego baby na mnie leca ;P XD
j napisał:
Gimisiu
To faceci umieja gotowac??? I to dobrze??? Chyba sie rozwiode i poszukam sobie kucharza:)

Jasne, ze umieja i maja sie niezle Ja coraz czesciej spotykam sie z tym, ze moi kumple ucza sie, badz od dawna posiadaja ta umiejetnosc. Nastala taka moda, ze facet staje sie samowystarczalny Na mnie niejako zycie wymusilo, bym sie nauczyl i radze sobie calkiem niezle, przynajmniej nikt nie narzeka
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.49 sekundy
You are here: Home | Forum