lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

szybkie dania z parówkami
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: szybkie dania z parówkami

szybkie dania z parówkami 1 rok, 7 mies. temu #113875

• Londa
  • Szarak
jesli macie jakies ciekawe przepisy na szybkie przyrzadzenie parowek to prosze zamieszczajcie je w tym temacie
ja zaczne - hot dog! - potrzebna bedzie podluzna bulka, parowka, salata, majonez, ketchup, ogorek kiszony:) jak przyrzadzic hot doga to mysle, ze kazdy wie ;D

Odp: szybkie dania z parówkami 1 rok, 7 mies. temu #113877

• Reese
  • Administrator
  • Bloody Root
Jak ja jadłam parówki (małe, drobiowe), to lubiłam je jeść z chlebem. Czasem kroiłam na plasterki i wrzucałam na chleb z masłem, a czasem gotowałam i maczałam w mieszance ketchupu i musztardy.
:* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

Odp: szybkie dania z parówkami 1 rok, 7 mies. temu #113879

• Londa
  • Szarak
a co powiecie na parowki zapiekane z serem? delicje jeszcze jsk sie poleje ketchupem to juz wogole niebo w gebie:)

Odp: szybkie dania z parówkami 1 rok, 7 mies. temu #113882

• Reese
  • Administrator
  • Bloody Root
Jestem na diecie, więc mnie to nie rusza.
:* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

Odp: szybkie dania z parówkami 1 rok, 6 mies. temu #114079

• Londa
  • Szarak
ostatnio znalazlam taki przepis:)
mysle ze nie jest bardzo "tuczacy"

Paryskie spaghetti

Składniki:
Parówki Paryżanki, 2 cebule, oliwa z oliwek, 3 pomidory, ser mascarpone, pieprz, sól, bazylia, makaron spaghetti.
Na patelnie lejemy odrobinę oliwy z oliwek, cebule kroimy w kostkę i wrzucamy na tłuszcz, podsmażamy, aż zrobi się szklista. Następnie dorzucamy na patelnię parówki pokrojone w plasterki i podsmażamy. Dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki, czekamy aż na patelni zmiękną i się rozpuszczą. Do takiego sosu dodajemy powoli sera mascarpone i czekamy aż się zagotuje. Sosem polewamy ugotowany makaron, i dodajemy listki bazylii do dekoracji i smaku.

Odp: szybkie dania z parówkami 1 rok, 6 mies. temu #114126

Omlet z parówkami- rewelacja

Składniki:
4 jajka , 2 parówki , łyżka masła, łyżka śmietanki słodkiej 18 % ,mała cebulka, 10 dag sera żółtego,sól i pieprz do smaku.

Pokrojone parówki i cebulkę przyrumieniamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odkładamy na talerz. Do tej samem patelni dokładamy pozostałe masło i wbijamy rozmącone jaja ze śmietanką. Nie mieszamy, po chwili wrzucamy na wierzch zrumienione parówki z cebulką. Po ścięciu jaj posypujemy całość startym serem i podajemy na gorąco.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.67 sekundy
You are here: Home | Forum