lekka.pl

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Kiedy przyjąć pierwszą pigułkę?
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Kiedy przyjąć pierwszą pigułkę?

Kiedy przyjąć pierwszą pigułkę? 6 lata, 8 mies. temu #8385

Mam pytanko:)
Jutro mam isc do ginekologa po tabletki anty ale pojawil sie problem poniewaz dzisiaj dostalam okres a z tego co mi wiadomo po pierwsze tabletki zaczyna sie brac od pierszego dnia cyklu a po drugie musze byc przebadana.... wiec i z jednego i z drugiego nici, ale mam pytanko, obilo mi sie o uszy ze czasami zaczyna sie brac tabletki od 5 dnia cyklu, czy to prawda?? ktos sie z tym spotkał i czy jest to zalezne od tabletek czy od lekarza??

Posprzątane - Wanilia

6 lata, 8 mies. temu #70227

• Pinia
  • Świeżaczek
Hej.Mam wielki problem i potrzebuje pomocy i podpowiedzi.Juz kiedys bralam pigułki przez rok czasu(mercilon) czylam sie po nich bardzo dobrze.Przestałam je jednak brac gdyz moj partner wjechal.teraz po 8 miesiacach nie brania chce powrocic do tabletek.Problem polega na tym ze miesiaczka zaczyna mi sie pozniej niz sie z nim spotkam.W zwiazku z tym mam pytanie: CZY ISNIEJA JAKIES TABLETKI KTORE MOZNA ZACZAC PRZED!! ROZPOCZECIEM MIESIACZKI??? bo z tego co wiem to zaczac branie mozna z pierwszym dniem okresu, a ja nie chce wspolzyc bez lub z innymi metodami antykoncepcji.Prosze o szybka pomoc to dla mnie bardzo wazne.

6 lata, 7 mies. temu #70228

• atomowka
  • Świeżaczek
Nie wydaje mi sie... niestety przynajmniej ja nie słyszałam o takiej tabletce c omazna by jąwziasc p-rzed miwsiaczka

6 lata, 7 mies. temu #70229

• j
Zacznij brac tabletki o 1 cekl wczesniej.
Ewentualnie wez tabletke w kazdej chwili, ale z tego co wiem, to nie jestes wtedy do konca chroniona.

6 lata, 7 mies. temu #70230

jezeli tabletke wzmiesz wczesniej ona nie bedzie miala takiego działania jak w monemcie wziecia jej w pierszym dniu miesiaczki.Poprostu nie bedzie tak chronic przed ciaza jak powinna.Ja radze poczekac do pierwszego dnia miesiaczki.

6 lata, 5 mies. temu #70231

Mam pytanie czy jezeli okres dostane w nocy albo wieczorkiem to jak mam wziasc tabletke??W momencie wystapienia krwawienia czy moze na drugi dzien??
Moderatorzy: Wanilia, annaoj, Reese, Magda M
Wygenerowano w 0.61 sekundy
You are here: Home | Forum